Mama zijn

Zwitsaltijger

Daar zat ik dan op een donderdagavond.. Owen stond onder de douche, Kenzie lag te slapen en manlief was weg voor zijn kerstborrel. En ik? Ik had geen luiers meer voor de peuter. Help! Aangezien Owen nog niet zindelijk is, is dat best een beetje lastig. Godzijdank had ik nog wat luierbroekjes liggen die ik over heb genomen van mijn kapster. Dan maar zo’n rotding aan. Eerlijk is eerlijk hoor;  het trek makkelijk aan. Maar uit? Pfff.. Ik ben er geen fan van.
In paniek stuurde ik Sander een berichtje. Of hij op de terugweg nog even langs een supermarkt kon rijden om luiers te scoren. We vonden 1 winkel die tot 21.00u open was. Stiekem hoopte ik dat hij niet met Pampers aan zou komen want als Owen ergens uitslag van krijgt, is het wel van Pampers. Gelukkig was hij zelf ook al zo slim geweest en kwam thuis met, tot mijn grote verrassing, Zwitsal luiers! Ik heb er al vele blogs over gelezen+ allemaal met verschillende meningen. Bij de een lekken ze door, de ander krijgt uitslag en bij weer een ander kind bleek het een fantastisch product. Omdat ik meer negatieve verhalen las dan positieve, was ik wel een beetje huiverig. Echter had ik niets anders, dus moest ik wel.

Eerste indruk

Welke ouder is er nu niet dol op Zwitsal? Ik wel in ieder geval! Ik kan me nog goed herinneren toen Owen net geboren was en ik terug thuis kwam van een rondje supermarkt en mijn hele huis naar Zwitsal rook. Zalig! Zwitsal heeft een unieke maar oh zo heeeeeerlijke geur. Baby’s ruiken van nature al lekker maar met Zwitsal is het feest helemaal compleet. Het was voor mij geen verrassing dat de luiers zelf niet naar Zwitsal roken; dit had ik eerder al gelezen. Het geurbuiltje heb ik echter niet kunnen terug vinden. Of ik heb er overheen gekeken, of het ontbrak simpelweg in het pak luiers dat wij hadden. Beetje jammer wel, want anders had ik het geurbuiltje uit de verpakking kunnen slopen en in de kledingkast kunnen leggen (mmmm…).
Maar goed, het eerste wat me direct opviel was de grootte van de luier. Owen is een flinke kerel met zijn 1.01m en 17.2kg. Sander kocht de grootste maat die hij kon vinden; namelijk maat 6. Deze zou geschikt zijn voor kindjes vanaf 15kg. Echter vond ik de luier wat klein uitvallen ten opzichte van de Kruidvat 6+ luiers die we normaal gebruiken voor hem. Ik  hoopte maar dat ze zouden passen.

In gebruik

En toen was daar het moment suprême. In de ochtend gaf ik hem direct een schone broek. De luiers waren wat stugger dan ik had gehoopt maar sloten wel netjes aan. Toch vond ik ze nog steeds wat aan de kleine kant voor onze grote man. De luier stond niet open aan de bovenkant en ook rondom de benen zat hij goed maar na een paar dagen verlangde ik toch wel terug naar de Kruidvat luiers; ik kon niet echt wennen aan het stugge en bleef ze toch te klein vinden.

IMG_8536.JPG
Zwitsal 6 versus Kruidvat 6+

Echter hebben we geen lekkages gehad, geen uitslag, no nothing. De plas wordt goed verdeeld opgevangen waardoor de luier dus niet gaat hangen als hij echt vol zit (wat bij de Kruidvat luiers wel gebeurd). De luier doet wat hij hoort te doen. Sterker nog, ik vind ze wat dat betreft enorm fijn!

De prijs

Ik ben iemand die bewust om gaat met de portemonnee. Waarom zou ik iets kopen wat relatief duur is, als hetzelfde product in een lagere prijsklasse even prima is? Wij betaalden € 9,99 voor een pak met 22 Zwitsal luiers in maat 6. Bij Kruidvat betaal je
€ 13,98 voor een pak met 58 luiers in maat 6+ .
Een Zwitsal luier kost je omgerekend € 0,45 per stuk en een Kruidvat luier kost omgerekend € 0,24 per stuk. Scheelt nogal als je het mij vraagt.
Maar ik moet toegeven dat je, ondanks dat we vast ook voor de naam betalen, best waar voor je geld krijgt bij Zwitsal.

Eindoordeel

Al met al ben ik enorm tevreden over de Zwitsal luiers. Echter vanwege de, in mijn ogen, te kleine pasmaat en de prijs blijf ik toch bij de luiers van Kruidvat. However.. Als er misschien nog een 6+ van Zwitsal op de markt komt, ga ik toch nog overstag.

Heb jij de Zwitsal luiers al geprobeerd?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *