Mama zijn

Woorden die mijn kleuter nog steeds verkeerd zegt

Slik.. Staat er nu echt kleuter in de titel van mijn blog? Jup, het is echt waar; Owen is sinds vorige week geen peuter meer, maar een heuse kleuter! Vier jaar alweer. Inmiddels heeft ie een aardig bekkie bij en praat hij de oren van je hoofd. Nu hij naar de basisschool gaat zullen er alleen nog maar meer nieuwe woorden en uitspraken bij komen. Toch zijn er nog flink wat woordjes die hij nog altijd verkeerd of niet helemaal goed uitspreekt wat ik stiekem gewoon super schattig vind πŸ˜‰
Ik zette ze voor jullie op een rijtje.

Hastouwe
Hiermee wordt dus vasthouden bedoelt. Op de een of andere manier kan hij de letter “V” in dit woord niet goed uitspreken. Andere woorden die beginnen met de “V” gaan overigens wΓ©l goed.
Pallestoel
Vol overtuiging zingt hij: Op een grote pallestoel, rood met witte stippen! Zat kabouter Spillebeen heen en weer te wippen. Krak zei toen de pallestoel, met een diepe zucht. Allebei de beeeeeentjes, hoepla in de lucht!
Bekmen
Lieverd.. Het is Batman.
Nee, mama! Het is gewoon Bekmen! Kijk maar hier staat het hoor: Bek-men.
Best knap terwijl hij nog niet kan lezen πŸ˜‰
Meemeeme
Mama, als jij naar de winkel gaat hè.. Wil je dan ook chocomelk meemeeme?
Tuurlijk schat, ik meem dat wel mee.
Drumstelleren
OkΓ©, dit is niet echt een verkeerd uitgesproken woord, maar een zelfverzonnen werkwoord. Als Owen graag wil drummen op het grote drumstel van papa of op dat van hemzelf komt hij vragen of hij mag drumstelleren.
Kuppen
Iedere keer als ik mezelf op maak komt Owen even kijken naar wat ik aan het doen ben en hoe ik het aan het doen ben. Mama, mag ik ook kuppen net als jij?
Ja hoor kind, hier heb je een kwast die ik al honderd jaar niet meer gebruik.
And last but not least…
Stokzuigen

Ik weet wat jullie denken en dat is ook precies de reden waarom ik altijd moet lachen als Owen vraagt of ik ga stokzuigen als ik de stofzuiger pak πŸ˜‰

Zijn er woorden die jouw kindje verkeerd zegt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *