Persoonlijk en lifestyle

Vakantieplannen 2019

Oh jongens, ik de tel de dagen af.. Dit jaar gaan wij namelijk eindelijk weer op vakantie! Ik ben er wel aan toe na al die hectiek van de afgelopen weken, maar juli is nog ver weg helaas. Waar gaan we eigenlijk heen? En hoe lang?

Throwback

Twee jaar geleden vonden wij het een slim idee om met een baby van 7 weken en een peuter van 2,5 in de auto te stappen en naar Frankrijk te rijden. Hoewel we zeker wel genoten hebben was die vakantie eigenlijk geen vakantie te noemen. Omdat het voor ons beide de eerste keer was dat we gingen kamperen (lees: in een dikke mobilhome voorzien van alle gemakken) liepen we tijdens deze vakantie tegen een hoop zaken aan waar we niet aan hadden gedacht of niet bij stil hadden gestaan. Daarnaast kampten we met lange dagen en hele korte nachten met kleine Kenzie die nog om de 3 uur een voeding moest krijgen en een peuter die niet om kon gaan met alle prikkels en dus ’s nachts (ook) de boel op stelten zette.

Maar we hebben onze leer eruit getrokken en zijn dit keer dus een beetje beter voorbereid. We hoeven nu ook niet meer moeilijk te doen met handen en voeten in een of andere afgelegen apotheek omdat deze mama net niet genoeg Nutrilon had ingepakt.. Dus, haha!

Centerparcs is géén vakantie

Vorig jaar zijn we nog een weekendje weg geweest met alleen Owen, omdat Kenzie vlak voor vertrek ineens heel ziek werd. Dat was leuk, maar zeg nou zelf: je moet alweer inpakken nog voor je überhaupt bent uitgepakt. Centerparcs is super leuk voor kinderen, maar ik vind het ’t allemaal net niet zeg maar. En dus riep ik vorig jaar al dat ik koste wat het kost weer op vakantie wilde en géén weekendje Centerparcs.

Wie zoekt, die vind wat

Al redelijk vroeg ben ik begonnen met zoeken. Ondanks dat ik zelf ergens nog een MBO diploma reizen en toeristische informatie heb liggen heeft Frankrijk me nooit weten te boeien; ik heb simpelweg geen idee waar je daar moet zijn met kleine kinderen.

Italië daarentegen.. Oh, zo bella! Na wat klik en filter werk had ik al snel mijn droom camping gevonden voor een schappelijke prijs. Ik had nog net de route niet uitgestippeld toen manlief opperde écht geen 16 uur in de auto te gaan zitten. Zucht… Eikel… Daar ging mijn natte pizza droom. Terug in Frankrijk zoeken dus. Het liefste wilde ik dan zo zuidelijk mogelijk, maar daar kwam meneer weer dat dat veul te lang rijden was. Gast.. Live a little! Omdat ik absoluut géén ik-ga-al-25-jaar-naar-hotel-de-klomp-in-Kusadasi-type-ben wilde ik ook weer niet terug naar de Vendée.

Wat wil ik nu eigenlijk?

Eerlijk gezegd zijn wij geen zon, zee en strand mensen. Ik wil een bestemming waar ik het grootste deel van mijn vakantie een fatsoenlijke temperatuur heb van 23 graden, waar genoeg te doen is in de omgeving; zowel voor de kinderen als voor papa en mama want ja, wij mogen óók wel eens wat en waar je tóch lekker kunt zwemmen. Mama vind het niet erg om met een wc-rol over de camping te lopen, papa heeft wél humanitaire bezwaren.

Frankrijk it is!

Uiteindelijk viel mijn oog op (wederom) een camping van Yelloh Village; in 2017 stonden we ook op een camping van deze keten en die is ons super goed bevallen! Een leuk zwembad, mooie omgeving, een nog dikkere mobilhome dan 2 jaar geleden en op het randje van mijn budget. Niet in de Vendée, niet te zuidelijk en dus niet te ver.. Na wat reviews te hebben gelezen werd ik langzaamaan enthousiast. Accuweather heeft me uiteindelijk overtuigd met statistieken van 3 top zomers.

Deze zomer zijn wij dan ook te vinden op Yello Village Le Ranch, vlakbij Nantes.
Jammer genoeg waren 10-11 dagen niet mogelijk met onze vakantieweken en zijn het er dus 8 geworden. Ook prima! We zijn maar weer eens weg 🙂

Uitgelichte foto: chen zo - Unsplash

 

Eén reactie

  • Lifestyle Mommy's ~ Linda

    Oooh ik heb zo ontzettend gelachen om sommige van je uitspraken, zo lekker eerlijk haha. Ik denk dat dat iets is van mannen dat ze bezwaren hebben om met een rol wc-papier over de camping te lopen want mij interesseert het niet. Het heeft wel wat haha. En dat ver rijden is in ons geval lastig omdat ik zelf niet mega ver kan rijden. Maar hee jullie bestemming klinkt leuk. Ik snap alleen werkelijk geen drol Frans dus dat wordt dan weer lastig. Geniet van de voorpret en ik zie tzt graag de foto’s 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *