Persoonlijk en lifestyle

Vakantie stress!

Het is weer vakantietijd! Ik hou van vakantie. Zoveel mogelijk van de wereld zien. Vooraf kan ik dan ook enorm bezig zijn met wat ze vakantie voorpret noemen. Alles uitpluizen; wat is waar te doen en hoe kunnen we er komen? Zo heb ik voor onze stedentrip naar New York bijvoorbeeld een kaart van Manhattan gepakt en ben ik samen met m’n Lonely Planet én Tripadvisor gaan kijken wat nu echt leuk is en waar we dit konden vinden. Vervolgens heb ik alles op de kaart opgezocht en verschillende secties gemaakt zodat we per dag 1 sectie konden doen en op die dag dus niet kris kras door heel Manhattan zouden hoeven racen.

Ik wil mijn reizen altijd optimaal benutten en alles eruit halen wat erin zit. Op sommige bestemmingen kom je gewoon maar 1 keer.
Maar dat betekent dus ook dat ik een planning heb. En de controlfreak die ik ben, MOET en ZAL alles volgens planning doen. Dat werkt natuurlijk nooit. En toch blijf ik het doen. Wat soms leid tot aardig wat wrijving tussen mij en mijn medereizigers.

De dag van vertrek is het helemaal huilen met de pet op. Dan verander ik in groen geel monster met OCD. Ik moet alles 100 keer checken en alles wat tegen me gezegd wordt is te veel. Chagrijnig is my middle name op zo’n vertrekdag. Arme man van mij. Maar ik kan er niets aan doen. En dat was nog voor de kids kwamen!

Nu gaan we aanstaande zaterdag voor het eerst in 4 jaar écht op vakantie. Met een peuter van 2,5 een baby van net geen 8 weken. In de auto. Naar Frankrijk. Naar een camping. God sta me bij. Al weken ben ik lijstjes aan het maken over what to pack en vooral what not. Heb zelfs ook al een krat staan met daarin kleine boodschapjes en toiletartikelen; het kan er maar vast in zitten. Kan ik niet gewoon mijn hele huis achter die auto hangen? Wat als ik iets vergeet wat een van mijn kinderen nodig heeft? Hoe zal het überhaupt gaan?

Vroeger (mag je dat al zeggen als je 28 bent?) ging ik altijd met mijn ouders op vakantie in eigen land en dan huurden we ergens een sta caravan. Ikzelf ben een echte city tripper en ben dus nog nooit op eigen initiatief naar een camping geweest. Ook Frankrijk is nieuw voor me. Wel weet ik dat ik het als kind waanzinnig naar mijn zin had op de camping. En heb er nu ook echt waanzinnig veel zin in! Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het nu niet reuze spannend vind. Ik ben best een beetje zenuwachtig. Vooral voor de lange autorit. Daar zie ik dus echt als een berg tegenop. Owen is geen stilzitter namelijk. Over Kenzie maak ik me dan gek genoeg niet zo druk. Gelukkig heb ik een hoop tips gekregen en gelezen. Variërend van busy bags tot snack packs tot voetballen tijdens een stop. En als dat allemaal niet werkt, zijn we bewapend met verschillende Dvd’s van onder andere Brandweerman Sam. Uiteindelijk zal het, zoals altijd, wel loslopen en heb ik weer gestressed om niks. Moet ik alleen die dvd’s niet vergeten 😉

Welke vakantieplannen hebben jullie? En hebben jullie nog last minute tips?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *