Persoonlijk en lifestyle

Uitje van de maand: Mei

In mijn eerdere blog heb je mijn goede voornemens voor 2018 kunnen lezen. Een van deze voornemens was meer tijd doorbrengen met mijn gezin en samen dingen ondernemen. Want eerlijk is eerlijk, eigenlijk hebben we best een heel saai leven. Of nouja saai, het is veelal veel van hetzelfde. Zo zonde! Want er is enorm veel te doen en te zien in Nederland. Daarom besloten de man en ik ook samen een goed voornemen te maken, namelijk iedere maand 1 uitstapje. We maakten een lijstje met verschillende uitstapjes en keken daarbij naar het seizoen en ook het budget.

Wat is er met april gebeurd?

Degene die mijn blog al een tijdje volgen hebben denken nu vast “waar is het uitje van de maand april?”. Een hoop (sociale) verplichtingen en een dikke stapel aan onverwachte rekeningen gooiden roet in het eten. In april zijn we dus niet op stap geweest met het gezin.
Voor de maand mei stond er eigenlijk een dagje Beekse Bergen op de planning, maar omdat we nog even moesten bijkomen van de dure maand april en iederéén nu ineens jachtluipaarden wil knuffelen na het viral gaan van een zeker filmpje besloten we iets anders te gaan doen.

Mèèèhh

Op Instagram zie ik regelmatig wat voorbij komen van deze plek en omdat Owen dol is op (boerderij) dieren, ging deze maand ons uitstapje naar De Mèkkerstee.
Deze geitenboerderij in Ouddorp op de kop van Goeree-Overflakkee biedt een hoop mogelijkheden voor jong en oud. Er is een restaurant, een landwinkel, een speeltuin én er zijn natuurlijk geiten. Overigens vind je niet alleen maar geiten op deze boerderij, maar ook andere boerderij dieren zoals kippen, paarden en zelfs cavia’s.

Niet echt een uitje

Of toch wel? Een uitje hoeft in onze ogen niet een hele dag te duren. Een uitje kan ook prima even een paar uurtjes vertoeven op het strand zijn. De Mèkkerstee is ook zeker geen plek waar je langer dan 2 uur verblijft, maar we waren er nog nooit geweest en het is niet echt in de buurt voor ons dus bestempelden wij dit bezoekje gewoon als ons gezinsuitje van de maand.

Een boerderij als geen ander

Allereerst wil ik even benoemen hoe schitterend mooi deze boerderij is. Het is er schoon en opgeruimd, het groen is perfect bijgehouden en het ruikt er niet zoals je zou verwachten. Natuurlijk komt de boerderijlucht je heus wel tegemoet als je de stallen binnen loopt, maar deze is eerder van het niveau kinderboerderij.

IMG_1226.JPG
Het was er tijdens ons bezoek ook helemaal niet druk waardoor we ons niet hoefden te verdringen om een glimp van de geiten op te vangen. Sterker nog, het was zó rustig dat we bij de kleine boerderijdieren volledig alleen waren. Alles is keurig netjes aangeduid met bewegwijzering en juist omdat het zo’n open concept is, is er genoeg ruimte om alles goed te kunnen bekijken.
Om 15.30u worden de geiten gemolken. Het is enorm bizar om te zien hoe de complete kudde aan komt gehuppeld en iedere geit uit zichzelf in een “hokje” gaat staan om vervolgens door de boer te worden aangesloten op de kolven (om het zomaar even te noemen) en voor de kleintjes staat er in deze ruimte een grote bank waar ze op kunnen staan zodat ook zij prima zicht hebben tijdens het melken.

Gotta love geitjes

Maar echt, geiten zijn zó leuk. Naast koeien, zijn dit echt mijn favoriete boerderijdieren. Ook geiten laten zich graag aaien en komen, zo nieuwsgierig als ze zijn, naar je toe. Wel oppassen voor je tas en je kleren, want die smaken voor de geit óók heel erg lekker.
Owen is, net als ons, dol op geiten en kwam handen tekort om ze te aaien en te knuffelen. Ook Kenzie vond het prachtig; aan gegiechel en gekraai geen gebrek.

Net dat beetje extra

Na ons bezoek aan de geitjes zijn we nog even wat gaan drinken in het restaurant. Ze hebben er heerlijke taart en verkopen zelfgemaakt ijs. Daarna hebben we nog even een kijkje genomen in de landwinkel waar je zowel landelijke als streek producten kunt kopen. Kaas, jam, honing, you name it! Ook porselein en speelgoed behoren tot het assortiment. De kaasmakerij zit achter de landwinkel, maar deze was jammer genoeg al verlaten omdat het bijna tegen sluitingstijd liep.

Op de boerderij moet sowieso gewerkt worden. Het feit dat ze deze dan ook nog eens openstellen voor publiek en een stukje horeca en handel hebben toegevoegd is echt een gat in de markt wat mij betreft. De kids vinden het geweldig en de volwassenen kunnen rustig genieten van een kop koffie.
Ik ben na ons bezoekje van 1,5 uur echt zo enorm enthousiast over deze plek, dat ik het zeker aanraad aan iedereen die in de buurt woont of (tijdelijk) verblijft. Deze boerderij heeft gewoon nét dat beetje extra en is zeker uitjes waardig te noemen. Wij gaan dan ook absoluut nog eens terug.

Ben jij wel eens bij De Mèkkerstee geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *