Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Uitje van de maand: Juni

In mijn eerdere blog heb je mijn goede voornemens voor 2018 kunnen lezen. Een van deze voornemens was meer tijd doorbrengen met mijn gezin en samen dingen ondernemen. Want eerlijk is eerlijk, eigenlijk hebben we best een heel saai leven. Of nouja saai, het is veelal veel van hetzelfde. Zo zonde! Want er is enorm veel te doen en te zien in Nederland. Daarom besloten de man en ik ook samen een goed voornemen te maken, namelijk iedere maand 1 uitstapje. We maakten een lijstje met verschillende uitstapjes en keken daarbij naar het seizoen en ook het budget.

Beleef samen de mooiste momenten

De Efteling. Tja, wie is er niet geweest? Als kind heb ik de Efteling meerdere malen bezocht en ook in mijn volwassen leven bracht ik een aantal keren bezoek aan dit pretpark. Nu ik kinderen heb, wil ik zeker ieder jaar gaan en daarom besloten we Kenzie haar verjaardag in Kaatsheuvel te vieren. Natuurlijk heeft ze het besef nog niet, maar Owen al wel en die keek er al weken naar uit.
Trouw deden we boodschappen bij de Albert Heijn om korting bij elkaar te sparen want eerlijk is eerlijk, de Efteling is schreeuwend duur. Een kaartje kost je € 38,00 en in juli en augustus zelfs € 40,00. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Daarbij betaal je ook nog eens € 10,00 voor een parkeerkaart. Heb je dus 2 kinderen boven de 3, dan ben je in de zomervakantie voor intree en parkeren alleen al € 170,00 kwijt; dan moet je bezoek nog beginnen. Met de kaartjes van de Albert Heijn betaalden wij voor 3 volwassen en 2 kinderen onder de 3 jaar “slechts” € 94,00 inclusief parkeren. Ook de prijzen op het park zelf zijn in veel gevallen niet te misstaan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je honderden mensen met een bolderkar ziet lopen volgeladen met eigen meegebrachte etenswaren.

Sprookjesbos

Met 2 kleine kinderen kom je natuurlijk niet heel erg ver in zo’n groot park. Eigenlijk is het ronduit ridicuul dat je € 94,00 betaalt voor een wandeling in het bos.. Maar wat voor een bos!
Het sprookjesbos is zó ontzettend leuk voor de kids. Hun oogjes vallen bijna uit hun oogkasjes wanneer ze de rode schoentjes zien dansen. En hoe kan die fakir nou vliegen op dat vloerkleed? Ik vind het ge-wel-dig. Die stralende gezichtjes en dat enorme enthousiasme zijn werkelijk waar hartverwarmend. Een uur op een bankje zitten met je zelf gesmeerde, inmiddels kleffe boterham terwijl je kinderen ademloos naar de verhalen van de sprookjesboom zitten te luisteren. Zó leuk! Owen was wel enorm bang van de grote draak die zijn schat bewaakt en kreeg bijna een zenuwinzinking toen ik aan de kroon in de schatkist trok. Werd mama toch bijna even opgegeten 😉 Ook Kenzie heeft zich hier prima vermaakt, zowel vanuit haar kinderwagen als even eruit.

Dat neemt overigens niet weg dat ik zeker van mening ben dat ze een deel van het geld wat ze in Symbolica hebben gestoken, beter aan het onderhoud van het Sprookjesbos hadden kunnen spenderen. Want waar kinderen de afgebladderde verf niet zien en het gepiep van de hydraulica niet horen, viel het ons wel degelijk op dat sommige sprookjes wat verbetering of een upgrade kunnen gebruiken.

Attracties

Hoewel er niet veel woeste attracties zijn waar je met een baby, ik bedoel dreumes, en een peuter in kunt zijn er een hoop andere dingen te doen, maar met het tempo en temperament van mijn kind duurt het allemaal net iets langer waardoor we lang niet alles hebben kunnen doen.

Mijn favoriete attractie is en blijf Droomvlucht; ik kan er compleet van in vervoering raken en het ruikt er zo ontzettend lekker. Owen en Kenzie vonden het wat minder doordat het er natuurlijk donker is binnen. Op het einde had ik een schaterlachende baby, ik bedoel dreumes, bij het naar beneden zoeven langs het trollenbos. Fata Morgana ging ontzettend goed, al zeg ik het zelf. Ik had complete drama verwacht bij het instappen in het bootje maar beide kids waren helemaal onder de indruk. Alleen de grote boze pop op het einde zorgde voor wat angst wat niet geheel onlogisch ik. Zelf ben ik jarenlang getraumatiseerd geweest door dat monsterlijke ding aan het plafond. Toentertijd was deze attractie nog anders ingedeeld en vond je de beste man in zijn ondergoed aan het begin en was er een enorme knal te horen. Eigenlijk best zielig dat ik mijn kinderen dit vervolgens zelf aan doe nu ik er over nadenk…

En uiteraard konden we niet weg voor we in Carnaval Festival zijn gegaan. Taaaatatataaatatataatataaaaaa… Taaaatatataaatatataatataaaaaa…
Nu zit je de hele dag met dit deuntje in je hoofd! You’re welcome 😉 Owen vond het zó leuk dat hij nog een keer wilde en daarna nog een keer, maar toen waren we er zelf wel een beetje klaar mee, haha. De dag liep ook op zijn einde en de beentjes kregen het zwaar, waardoor er meer moest worden gedragen dan dat er werd gelopen.

Over dragen gesproken

Naast de kinderwagen had ik ook mijn Tula mee naar de Efteling. Heb je een drager en ga je naar de Efteling? Neem hem dan zeker mee! Ik heb zoveel ouders gezien met hun baby’s, dreumessen, peuters en kleuters op de arm in de wachtrijen.. Wij parkeerden onze bolide bij de rest van de kinderwagens en Kenzie ging in de draagzak. Beide handen vrij én geen lamme armen na 5 minuten. Ook al weegt ze nog geen 9 kilo het is toch net even anders als je je kind continu moet vast houden. Ik vond het werkelijk een uitkomst en ben nog steeds ontzettend blij met deze aankoop én het feit dat mijn baby, ik bedoel dreumes, op deze manier nog gedragen wíl worden. Voor het gemak droeg ik haar tijdens deze momenten op mijn buik; iedere keer op de rug slingeren duurt te lang en geloof me, het trekt veel bekijks ben ik inmiddels achter.

Moe maar voldaan

Na 6,5 uur lopen, rennen, verwonderen en allerlei andere prikkels vonden we het welletjes en zijn we weer richting huis gereden. Beide kinderen kregen nog wat leuks uit de winkel, waarvan één ding uiteraard binnen 24 uur al kapot ging. Maar Owen heeft het er nog over en zit weer vol nieuwe verhalen. Ik ben ontzettend trots op allebei dat ze zonder morren alles hebben ondergaan. Het was oprecht een heerlijke dag. Niet te druk, droog met af en toe een zonnetje en twee gelukkige kinderen. Er wordt inmiddels al gevraagd wanneer we weer gaan. Dat zal dan sowieso ergens nog dit jaar moeten, want ik vind € 38,00 nog steeds schandalig duur voor een kaartje 😉

Wat vinden jullie het leukste aan de Efteling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *