Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Uitje van de maand: Februari

In mijn eerdere blog heb je mijn goede voornemens voor 2018 kunnen lezen. Een van deze voornemens was meer tijd doorbrengen met mijn gezin en samen dingen ondernemen. Want eerlijk is eerlijk, eigenlijk hebben we best een heel saai leven. Of nouja saai, het is veelal veel van hetzelfde. Zo zonde! Want er is enorm veel te doen en te zien in Nederland. Daarom besloten de man en ik ook samen een goed voornemen te maken, namelijk iedere maand 1 uitstapje. We maakten een lijstje met verschillende uitstapjes en keken daarbij naar het seizoen en ook het budget. Dit weekend stond ons eerste dagje uit op de planning. Het uitstapje van februari.

Kedeng kedeng

Oké, oké het is dan nog wel geen februari maar wel bijna! In januari hadden we namelijk niets gepland en dus ging het eerste uitstapje van dit jaar ging het naar Spoorwegmuseum in Utrecht.
Zelf waren we er nog nooit geweest en het leek ons enorm leuk en interessant. Wij houden wel van een wandeling door de geschiedenis en vinden het ook erg belangrijk dat onze kinderen hier een stukje van mee krijgen. Plus Owen is dol op praktisch alles wat groot is en kan rijden.
Vanuit ons is het een uur en 10 minuten rijden met de auto. Overigens is het Spoorwegmuseum makkelijk te vinden en hoef je niet heel Utrecht door om er te kunnen komen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis en volwassenen betalen € 17,50 voor een kaartje. Parkeren kost je overigens € 7,00.

First impression

Allereerst wil ik benadrukken hoe mooi het spoorweg museum is! Zodra je binnenkomt waan je je in een vertrekhal van het station. Niet wetende dat dit het museum nog niet eens is (derp) waren we al best onder de indruk. Zelfs op dit kleine stukje is er genoeg te zien en te doen.

Na het perron af te zijn gelopen waar je verschillende treinen kunt bewonderen werd het tijd om het museum te betreden. En jongens, dit museum is áf! Alles ziet er spik en span uit en je kijkt je ogen uit. Ja, wij ook.

Activiteiten

Er is genoeg te doen in het museum. Er zijn verschillende rondleidingen, expo’s en
doe-dingen.

Ons leek het ontzettend leuk maar onze peuter zou onze peuter niet zijn en weigerde alles dus pertinent. Op zo’n dag als deze merken we weer hoe snel hij overprikkeld is; hij wil niks, vind alles eng en zet dan ook echt geen stap meer vooruit. Dit heeft ie overigens niet van een vreemde hoor; ik was namelijk ook zo. Pas nu snap ik de frustratie die mijn ouders wel niet moeten hebben gehad als ze een takkenend hadden gereden en ik besloot om niets, maar dan ook niets, te willen doen.

Uiteindelijk lukte het me om Owen in één van de treinen te krijgen. Ik ben er niet trots op dat ik hem soms buiten zijn comfortzone duw. Als geen ander weet ik hoe fijn het is om in die bubbel te blijven maar ik wéét dat als hij eenmaal de stap heeft genomen hij het ontzettend leuk vind. Gelukkig had ik ook dit keer gelijk.

IMG_8895.JPG
Normaal zou je zo’n 3,5 uur over een bezoek aan het museum doen. Wij waren dus binnen 2 uur klaar en dan hebben we ook nog een half uur gezeten om wat te eten en te drinken. Kortom, wij zaten langer in de auto dan dat we daadwerkelijk binnen zijn geweest. Erg jammer, want nu hebben we zelf ook een hoop gemist van dit prachtige museum.

Babyproof?

Kenzie was natuurlijk ook mee. Zij vond het wél interessant. Drinken zat er natuurlijk helemaal niet in met al die mooie dingen om naar te kijken. Maar is het Spoorwegmuseum baby proof?
The answer is no. Op de website wordt aangegeven dat het museum gedeeltelijk rolstoel toegankelijk is. Wij hadden onze kinderwagen bij en voor de zekerheid ook onze Tula. Al gauw bleek dat ik Kenzie beter kon dragen; er is ontzettend veel boven en beneden. Daarnaast “rijdt” het ook niet lekker op die keien. Voor de rolstoelgebruikers zijn er overigens wel verschillende liften aanwezig zodat ook zij alles van het museum kunnen bekijken. Daarnaast heb ik nergens een magnetron kunnen vinden om de fles op te kunnen warmen en moest ik ook lang zoeken voor ik 1 toilet had gevonden waar ik haar kon verschonen. Nu snap ik wel dat baby’s niet de doelgroep zijn waar het Spoorwegmuseum op in speelt maar er zijn genoeg gezinnen die deze prachtige plek bezoeken en ook nog één of meerdere baby’s bij zich hebben.

Aanrader!

Ondanks dat onze dag niet geheel is verlopen zoals we hadden gehoopt is het Spoorweg museum absoluut een aanrader om eens een keer aan te doen! Zeker voor kinderen vanaf een jaar of 7 is dit een waanzinnig dagje uit. Terwijl zij zich vermaken met alles er te doen is kunnen de grote mensen zich tegoed doen aan de grote hoeveelheid historische informatie. Daarnaast is het gewoon een schitterende plek; echt een reis door te tijd. Breng (als je in de winter gaat) wel een jas of vest mee want ook al is het voor een groot deel binnen, het is er echt niet warm.
Wij gaan in ieder geval zeker nog eens terug!

Ben jij wel eens in het Spoorweg museum geweest?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *