Persoonlijk en lifestyle

Tante Laura

Nee, ik heb geen broers of zussen; ik ben enig kind. En toch ben ik tante. Peettante om precies te zijn. Van niet 1, maar 2 heerlijke kindjes! Mijn nicht en ik hebben een hele goede band; vroeger speelden we altijd samen en op het schoolplein moest ik altijd een kusje voor de pauze weer voorbij was. Ik stond dan braaf te wachten bij de schommel en zonder ging ik niet naar binnen. Nu we beide volwassen zijn is onze band alleen maar sterker geworden. Ik beschouw haar allang niet meer als gewoon mijn nicht.
Na 7 jaar proberen en een zwaar traject in de medische malle molen (MMM) is mijn nicht op 4 juni 2013 eindelijk mama geworden van een dochter Myrna. Ik was dan ook super trots en vereerd dat ik peettante mocht worden van dit lang verwachte wonder.

IMG-20170827-WA0034
27 Oktober 2013 was D-Day, oftewel doop dag. Van oudsher zijn peetouders samen de doopborgen van het kind. Behalve hun functie als getuigen, wordt hun ook gevraagd bijzondere zorg en aandacht te besteden aan de katholieke opvoeding, in het bijzonder wanneer het kind beide ouders zou verliezen.

*insert haperende platenspeler*

Ehh, ik ben dus helemaal niet kerkelijk gezind. Zelf ben ik niet gedoopt en ook mijn kinderen zijn en worden niet gedoopt of opgedragen binnen de kerk. Dat betekent gelukkig niet dat ik helemaal niets weet van het geloof. Sterker nog, ik vind het hele geloof best fascinerend. Zelf geloof ik dus niet in een God maar alle verhalen in de Bijbel kunnen me wel boeien. Mocht Myrna dus vragen hebben, kan ik ze aardig goed beantwoorden. Voor haar doop heb ik een heel persoonlijke brief geschreven die ik in de kerk heb voorgedragen. In die brief heb ik een aantal beloftes gedaan, die ik tot op de dag van vandaag trouw na kom. Want wat je beloofd moet je doen vind ik.

Begin 2016 was ik weer eens op visite bij mijn nicht. Myrna werd naar de keuken geroepen om haar drinken te komen halen, maar tot mijn grote verbazing en verrassing stond mijn petekindje niet met een beker water voor mijn neus maar met een positieve zwangerschapstest. Wat?! NIET! Mijn nicht was weer zwanger! Ik heb gejankt van blijdschap. Hoe bijzonder, nóg een wonder! En dit keer zonder hulp van de MMM. Ik was door het dolle heen.

En daar was ze dan. Op 1 september 2016 werd Lizzy geboren. Wat leek ze op haar grote zus. Inmiddels zelf moeder voelde ik des te meer hoe prachtig het wonder van leven is. Een kleine 3 weken later zou ik erachter komen dat ook wij weer in verwachting waren van een tweede kindje. Tijdens een lunch met mijn nicht, een week of 6 voor mijn uitgerekende datum, kregen we het over de doop van Lizzy. Ik vroeg of ze al een datum hadden maar ze waren er nog niet helemaal uit. Ze vertelde dat het niet in juni kon omdat ik er wel bij moest zijn en ik 2 juni was uitgerekend. Ik moest natuurlijk weer getuige zijn van de doop. Huh? Mag ik dan weer peettante worden? “Ja natuurlijk!” luidde het antwoord en ik knapte wederom zowat van trots uit elkaar. Ik was helemaal nog niet officieel “gevraagd”. Volgens mijn nicht wel maar die discussie loopt nog steeds volgens mij, haha!

IMG_2560
Vandaag is wederom D-Day. Straks gaan we naar de kerk en zal ik opnieuw een heel persoonlijke brief voordragen waarin ik ook Lizzy beloftes zal doen. Ik ben benieuwd hoe vandaag zal lopen. Owen zal voor het eerst in zijn leven de kerk bezoeken. Samen met Owen heb ik al vaak voor de kerk gestaan om hem uit te leggen wat er daar nu precies gebeurd (zo’n groot “huis” is natuurlijk ook heel interessant) en nu kan ie hem eindelijk van binnen zien. Aansluitend zal er ook feest zijn bij mijn nicht thuis want Lizzy is inmiddels ook 1 jaar geworden.
Mijn beide petekindjes. Na vandaag heb ik er op papier 2. Maar al vanaf dag 1 ben ik er voor ze en ik zal er ook altijd voor ze zijn. Net zoals mijn eigen kinderen verrijken zij mijn kleine wereldje. Ze zijn beiden uniek en prachtig om te zien. Beide hebben ze hun eigen karakter wat ze maakt tot wie ze zijn. Ik hoop oprecht dat ik ze iets mee kan geven waar ze wat aan hebben in het leven. En echt, naast “mama” en “schat” is “tante Laura” toch wel de tofste naam om te mogen hebben.

IMG-20170827-WA0045

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *