Mama zijn

Tag: de rotklusjes van het ouderschap

Charlotte van Aukjes Wereld bedacht deze originele tag en inmiddels hebben verschillende bloggers deze al ingevuld. Op mijn beurt werd ik getagd door Linda van Lifestyle Mommy’s. Zoals jullie weten ben ik dol op tags en lijstjes en dus was ik vereerd, zeg maar gerust dol enthousiast, dat ik er weer รฉรฉn in mocht vullen. Namelijk een tag over de minder leuke klusjes van het ouderschap. Zeg nou zelf, we hebben allemaal wel van die dingen waar we als ouders zijnde totaal geen zin in hebben of gewoon niet leuk vinden om te doen. Hier zijn mijn antwoorden op de vragen!
1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Wij knippen alleen de nageltjes als het nodig is.
Zelf knip ik ook niet standaard om de zoveel dagen mijn eigen nagels. Sterker nog, normaal heb ik gel nagels maar die heb ik voor de bevalling eraf laten halen. Moet nog steeds een keer een afspraak maken om ze weer terug te laten zetten. Wel houden we de nageltjes goed in de gaten want die krengen kunnen vlijmscherp zijn.
2. En de teennagels?
Die knippen we wel regelmatig. Owen heeft namelijk een paar papegaaien nageltjes die naar beneden groeien dus dat moet goed worden bijgehouden. Kenzie is zo druk met haar voetjes dat ze door haar scherpe teennageltjes vaak wondjes op haar voeten heeft. Bij baby’s blijf ik dat toch een dingetje vinden hoor..
3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Laat ik beginnen te zeggen dat ik enorm slecht ben in het verschonen van de bedden. Sowieso heb ik er een grafhekel aan dus nee wij doen dat niet braaf iedere week. Owen zijn bed wordt wel om de week verschoond. Iets met veel kwijl..
4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Oren hoor je toch helemaal niet schoon te maken? Ik maak ze droog met een hydrofiel doek als de kids gebadderd of gedouched zijn maar meer doe ik er echt niet aan.
5. Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Meestal ben ik dat maar dat komt omdat ik vaker thuis ben. Sander doet het in de weekenden net zo vaak als ik. Overigens vinden we het ook niet zo erg, behalve wanneer we zelf niet op letten en er per ongeluk in pakken ๐Ÿ˜›
6. Wie gaat er โ€™s nachts uit als je kind wakker wordt?
Sander meestal. Hulde aan hem! Buiten dat ik sowieso al dikke moeite heb met uit bed komen gebeurt het me regelmatig dat ik niet eens wakker wordt. En als ik wakker wordt ben ik vaak al “te laat” omdat manlief dan al zuchtend, steunend en kreunend onderweg is.
7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Dat ben ik. Ik geloof dat Sander in de afgelopen jaren ook maar 2 keer op het consultatiebureau is geweest. Wel neem ik altijd de bijsluiter mee omdat hij die graag wil lezen. Tijdens het zetten van de inenting kijk ik altijd weg maar dat heeft meer met de naald te maken want het is wel zo handig als ik kan blijven zitten in plaats van gestrekt te gaan.
8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Ook dat ben ik. Ik beheer ook de agenda en plan altijd alles in. Manlief wil dat nog wel eens vergeten. Maar we hebben nu sinds lange tijd weer een kalender dus ook hij kan nu plannen aan de hand van mijn planning, haha! Overigens vind ik het regelen van de oppas geen rotklus.

Er zijn nog 100 andere rotklusjes te denken. Welke vind jij het vervelendste?

Bij deze tag ik Rachelle van Kaboutermama om ook deze tag te beantwoorden.
Klagen schept nu eenmaal een band zeggen ze ๐Ÿ˜‰

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *