Mama zijn

Stiekeme moeder

Iedereen doet wel eens iets stiekem, toch? Gewoon omdat het kan en daar is helemaal ook niets mis mee. En iedereen vertelt wel eens a little white lie. Alleen als je moeder bent moet je je sneaky skills naar een hoger niveau weten te tillen en ook die kleine leugentjes om eigen bestwil vergen veel creativiteit. Kinderen zijn namelijk echt niet dom. Luisteren is vaak heel lastig maar zodra het kastje van de koekjes open gaat staan ze naast je. Blijken die oren toch te werken. En zo zijn er zat voorbeelden op te noemen.
Ook ik heb een lijstje met dingen die ik stiekem doe of zeg om mijn peuter af te schepen. Deze puntjes heb ik op een rij gezet.

 • Met stip op nummer 1: stiekem snaaien. Want zeg nou zelf; al die gezonde snacks en maaltijden vind je natuurlijk hartstikke belangrijk voor je kind maar zelf heb je soms gewoon ineens een enorme craving naar iets lekkers. Maar ja, als jij het eet wil jouw kleine dat natuurlijk ook. En dus heb ik inmiddels mezelf geleerd hoe ik a la ninja toch overdag die (koel)kast in kan duiken voor iets lekkers om vervolgens met hamsterwangen weer tevoorschijn te komen.
 • Stiekem eten op het bord van Owen erbij leggen. Hij zit nu in zijn ik-wil-niet-eten-wat-jij-me-voorschoteld-maar-een-ijsje-gaat-er-wΓ©l-in fase. En dus mag er niks op dat bord. We spreken dan af dat hij toch een paar hapjes neemt en terwijl we hem afleiden (lees: kijk nu eens wat de poes doet!) knallen we snel nog even een paar hapjes extra op dat bordje.
 • Tong uitsteken of een lelijk gezicht trekken als meneer een bui heeft (gehad). Jup. Hoe pedagogisch verantwoord ik ook probeer op te voeden ben ik er soms zo ontzettend klaar mee dat ik die frustratie moet uiten. En dat doe ik dan ook. Als hij dus niet kijkt. Lekker puh.
 • Stiekem zijn lievelingsboek wegpakken en zeggen dat papa hem mee heeft genomen naar zijn werk om daar voor te lezen omdat het verhaaltje gewoon je neus uit komt.
 • Eten een andere naam geven. Jam moet hij niet op zijn brood want dat is vies maar aardbeipasta is ie dol op! En broccoli is natuurlijk ook niet weg te krijgen maar groene bloemkool is zalig. Just saying..
 • Als ik geen zin heb om te spelen of ΓΌberhaupt van de bank af te komen heel hard roepen dat mama zo ziek is en buikpijn heeft dat Owen direct met zijn dokterskoffer aan komt rennen om me beter te maken en ik dus even languit op de bank kan liggen.
 • En natuurlijk “Nee schatje, dat is kwijt/op/kapot” voor obvious reasons ;)|
  IMG_0326
  Eerste keer chocoladepasta op brood. Een item wat tegenwoordig dus heel vaak “op” is.

Tja. Er komt een dag dat ze ook hier door heen gaan prikken natuurlijk. Maar zolang het werkt..
Welke dingen doen jullie stiekem of zeggen jullie tegen je kind(eren) die niet helemaal waar zijn?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *