Persoonlijk en lifestyle

Sinterklaas Mommy-tag

Het is bijna 5 december en dat betekent Sinterklaas! Van de week zag ik bij mede-blogster Leonie een waanzinnig leuke tag voorbij komen geheel in het teken van deze goedheilig man. Ik besloot hem over te nemen en in te vullen want yay! Lijstjes!

 1. Ga je met de kinderen naar de intocht?
  Nee. Dit jaar hadden we toevallig al plannen op de dag van de intocht in de stad én de dag van de intocht hier op het dorp. Misschien dat ik volgend jaar wel ga als het niet regent of sneeuwt maar misschien gaan we ook niet. Owen is nogal snel overprikkeld en dus is zo’n intocht op het moment zelf (na de nodige voorbereiding want ook die heeft hij nodig) ontzettend leuk maar kan de dag daarna alsnog in een drama uitmonden.
 2. Schoen zetten en hoe vaak?
  Zeker wel de schoen zetten! En een liedje zingen! Als kind vond ik dit zelf altijd enorm spannend en kon dan ook haast niet wachten tot de volgende dag. Owen mocht dit jaar 3 keer zijn schoen zetten en dat vonden wij meer dan zat. Hij is namelijk 9 december ook jarig en zal dan al genoeg cadeautjes krijgen. Dit jaar heeft Sinterklaas een auto in zijn schoentje gestopt, een muziekset en een Paw Patrol onesie.sint
 3. Zelf pepernoten bakken?
  Jaaa! Ik vind bakken zó leuk en Owen ook! Dit jaar was de taak van het pepernoten bakken uitbesteed aan oma en de peuterspeelzaak maar volgend jaar ga ik het zeker ook zelf doen. Kan Kenzie ook mooi meehelpen 🙂
 4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?
  Tja, wat staat er niet op? Als ik Owen een speelgoedboek zou geven zou hij, net als ik, zo’n beetje alles aankruisen, haha! Maar wat hij het aller aller allerliefste wil hebben is de auto van Brandweerman Sam en de kazerne van Brandweerman Sam. Gelukkig hoeft hij niet te treuren dat hij deze niet van Sinterklaas krijgt want papa en mama hebben deze 2 cadeaus al 2 maanden in de kast verstopt voor zijn verjaardag.
 5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?
  Ik ben dus zo niet creatief; het is om te janken eigenlijk.. Maar dit jaar heb ik he-le-maal zelf een Sinterklaas slinger gemaakt en opgehangen aan het raam.
 6. Je favoriete Sinterklaas lekkernij?
  Gevulde speculaas! Daar kun je me echt wakker voor maken ’s nachts. Ik vertik het overigens om dit te kopen vóór de Sint in het land is want dan is het niet meer bijzonder. Oh, en mandarijntjes! Die zijn in deze tijd van het jaar het aller lekkerst!
 7. Welke chocolade letters koop je?
  Dit jaar heb ik voor mezelf een special edition letter gekocht van de Jamin; een unicorn letter (ja, echt!) en voor manlief ook een special edition letter, namelijk een letter met pralinevulling.
 8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?
  Bezoeken for sure. Zoals ik eerder schreef is Owen 9 december jarig en mag hij 3 keer zijn schoen zetten. Daarnaast wordt er bij papa op het werk altijd Sinterklaas gevierd en ook bij oma. Dat vinden wij genoeg.IMG_7524.JPG
 9. Welk Sinterklaasliedje wordt er bij jou thuis het meest gezonden?
  Zie ginds komt de stoomboot. Geen idee wie het hem heeft geleerd maar hij kent het compleet van buiten. Zo schattig!
 10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?
  Daar heb je schrijfpieten voor toch 😉
 11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
  Eigenlijk vanaf september zo’n beetje. Dan gaan de oren en de ogen open en pakt hij zo af en toe eens wat mee. Toevallig had de Sint dit jaar in september een hele leuke meevaller dus heeft hij direct alles gekocht.
 12. Samen met de kinderen een Sinterklaas knutselwerkje maken?
  Heb ik al gezegd dat ik totaal niet creatief ben? Oké, tegenwoordig heb je Pinterest en what not maar het komt gewoon niet uit mijn vingers.. Lang leve de opvang waar ze wél knutselen!
 13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
  Ja! Maar uitpakken is nóg leuker 😛img_7555.jpg
 14. Met wie vier je pakjesavond?
  Wij hebben alle Sint vieringen er al op zitten dus voor ons geen pakjesavond meer. Momenteel zijn we heel druk bezig met Owen zijn verjaardag.
 15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?
  Met stip op nummer 1 de Action! Daar heb je zóveel leuks voor weinig. Ook de speelgoed schappen van Kruidvat vind ik erg leuk rond deze tijd van het jaar.
 16. Kijk je samen met het gezin naar Sinterklaas op televisie?
  Absoluut! Dit jaar kijken wij voor het eerst naar het Sinterklaasjournaal en wat is het spannend voor die kids. Soms een beetje té spannend als je het mij vraag. Sint en Piet vind ik al een hele beleving op zich!
 17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
  De Sint vieringen met de hele familie bij mijn oma toen ik nog kind was. ’s Middags kwam Sinterklaas op bezoek en ’s avonds werd er samen gegeten en werden er lootjes gedaan. De hele badkuip bij mijn oma lag vol met nog een berg er bovenop en ervoor; een giga stroom aan cadeaus. Dat was altijd zó magisch mooi!
 18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven
  Zeker weten. Het is zó’n unieke periode in het leven van een kind. Onze kinderen krijgen met Sint weliswaar alleen een aantal kleine schoencadeautjes maar de sfeer die erom heen hangt is ook zó leuk!
 19. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
  Ik vind beiden even leuk maar Kerst vind ik meer voor de “grote mensen” en Sinterklaas voor de kinderen. Kerstmis kan soms ook als zo’n verplichting voelen; al die familie bezoekjes en dat gevreet wat je in 2 korte dagen moet zien te proppen (proppen, eten.. get it? haha). Met Sinterklaas kun je meer spreiden en alles wat meer op je eigen tempo doen.
 20. Ben je blij als het 6 december is?
  Stiekem wel. Waarschijnlijk zit ik in mei nog Sinterklaas liedjes te zingen maar die decembermaand is zo’n gekkenhuis. Dan ben ik blij dat feest 1 erop zit en dat we door kunnen naar feest 2

Lijkt het jou ook leuk om deze tag in te vullen? Tag mij dan ook even zodat ik die van jou kan gaan lezen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *