Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Seks(leven) na de zwangerschap

Zo.. Die knalt er lekker in, of niet? Figuurlijk dan hè! Eerder schreef ik al in één van mijn blogs dat de eerste keer na je bevalling vaak enorm spannend is. Buiten dat het echt even opnieuw aftasten is moet je zo vlak na de bevalling ook wel rekening houden met een aantal dingen. Zo is het heel erg belangrijk dat je niet meer vloeit, je zorgt voor een goede anticonceptie en dat je borsten leeg zijn aangezien die nog wel eens kunnen gaan lekken als je opgewonden bent.
De meeste stellen beginnen opnieuw aan intimiteit in de slaapkamer zo’n 4 tot 6 weken na de geboorte van hun kind. Maar hoe gaat het daarna? Hoe ziet je seksleven eruit nadat je trotse ouders bent geworden? Als je een beetje gevoel voor humor hebt, roep je uiteraard dat seks er helemaal niet meer in zit en dat het bed bedoelt is om te slapen.

Hoe zit het nu écht?

Feit is dat in de meeste gevallen bedsport op een laag pitje komt te staan wanneer er eenmaal kinderen zijn. Men vind het minder belangrijk geworden of de vermoeidheid gooit roet in het eten. En eerlijk is eerlijk, wanneer je tot team no sleep behoort heb je er ook totaal geen zin meer in. Terwijl intimiteit enorm belangrijk is voor je relatie. Ook voor jezelf trouwens; als je je bemind voelt zit je zelf ook beter in je vel.
Ik ben groot voorstander van qualitytime met je partner, ook nadat je kinderen hebt gekregen. Alle redenen voor een datenight die ik ooit heb opgenoemd, voer ik vandaag de dag nog altijd als (tegen)argument. Een reden die ik niet heb genoemd, maar minstens zo belangrijk is, is dat qualitytime gewoon goed is voor de activiteit tussen de lakens.

Plannen

Net als die kostbare tijd samen met je man, vrouw, vriend of vriendin is het plannen van seks zeker geen verkeerd idee. Daarmee bedoel ik niet dat je na het raadplegen van de gezamenlijke kalender een datum en tijdstip moet kiezen waarop “het” gaat gebeuren, maar dat je een avond kiest waarop je écht even samen kunt zijn. Dat kan ook prima thuis wanneer de kinderen op bed liggen. Maak het gezellig met een filmpje, een biertje of wijntje en leg allebei de mobiele telefoon aan de kant. De rest komt, waarschijnlijk, vanzelf. Gaan je kids logeren bij opa en oma en kun je de volgende dag uitslapen? Even better! Seks snoept namelijk tijd van de oh zo gewenste slaap en wordt om die reden ook vaak uitgesteld. Kun je er niet samen op uit? Ga dan gewoon eens wat vroeger naar bed.

Geen Goedele

Nu ben ik zeker geen Goedele Liekens, maar ik ben in een ver verleden wel moderator geweest op een forum voor seksuele voorlichting; van feiten weet ik dus aardig wat. Advies geven is uiteraard ook vele male makkelijker dan het opvolgen dus denk alsjeblieft niet dat wij 4 keer per week in de schommel aan het plafond hangen, maar het is wel een stuk van onze relatie dat leeft. Hoewel er nog veel winst valt te behalen op de kwantiteit, durf ik wel te zeggen dat we ons allebei actief inzetten om er wat van te maken samen. Ook in de slaapkamer.

Doen maakt het leuk

Ken je dat? Dat je ergens totaal geen zin in hebt, maar wanneer je eenmaal bezig bent (no pun intended) je het eigenlijk best leuk vind en denkt “dit moet ik vaker doen”. Dat is met alles en dus ook met seks.
En nee, het is niet altijd even makkelijk om die tijd vrij te maken. En ja, een keer overslaan is ook heus dikke prima. Het zal je ook vast een keer overkomen dat je kind ineens naast je bed staat en vraagt wat jullie nu precies aan het doen zijn, waardoor je voorlopig even genezen bent van het hele sexy time gebeuren. Maar doe jezelf een plezier en geniet!
Geniet samen. Geniet alleen als de nood hoog is, maar doe jezelf een lol en gun elkaar dit moment. Hoe onbelangrijk het misschien soms lijkt en voelt, je wordt er écht een gezelliger mens van.

Is jullie seksleven veranderd na de komst van jullie kindje(s)?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *