Persoonlijk en lifestyle

Review: Sand And Sky – Purifying Pink Clay Mask

Je ziet ze bij mij al van mijlenver; gigantische poriën en onzuiverheden. Vooral wanneer de tijd van de maand eraan komt lijkt het wel of de gaten in mijn gezicht met de minuut groter worden en er om de haverklap weer een puistje of vlekje bij komt. Je kunt je voorstellen dat zelfs de beste foundation dit niet dicht geplamuurd krijgt en dus ziet het er dan altijd uit alsof er een malafide stukadoor bezig is geweest op mijn gezicht. Juist omdat ik een onzuivere huid heb (en ja, ook 2 kinderen dus ook een gebrek aan tijd) draag ik weinig make-up. Zelfs al breng ik het op de juiste manier aan en gebruik ik altijd als eerste een primer voor mijn gezicht, ik merk het direct aan mijn huid.

Grote poriën dus

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bar slecht voor mijn huid zorg. Een hoop jaren van met make-up op gaan slapen en een niet altijd even uitgebalanceerd dieet hebben zijn tol inmiddels dus wel geëist. Dagcrème, nachtcrème.. Dingen die je allemaal NIET vind in mijn toilettas. Eigenlijk zou ik dit soort producten wel moeten gebruiken wil ik er over 5 jaar niet bij lopen als een verschrompelde, droge zeem. Laatst viel het me weer eens op hoe gigantisch die poriën van mij wel niet zijn en ik verzuchtte maar weer eens. Het is was het is. Dacht ik.

Waar Instragram wel niet goed voor is

Instagram kan ontzettend irritant zijn als het neerkomt op gesponsorde berichten; reclame voor producten of diensten waar je geen fuck aan hebt of waar je totaal niet op zit te wachten. Tot ik 2 weken geleden ineens een gesponsord bericht voorbij zag komen van Sand And Sky.
Sand And Sky verkoopt dus een klei masker waarvan ze beweren dat het je huid een flinke detox geeft, je poriën aanzienlijk verkleint, onzuiverheden verwijdert en je er ook nog eens een “radiant” eruit laat zien. Het klonk in ieder geval enorm aantrekkelijk en ik besloot om deze add voor een keer gewoon eens aan te klikken.
Op de website van Sand And Sky vind je een hoop voor en na foto’s van verschillende mensen die dit masker al eens gebruikt hebben. Wil je je product een beetje verkopen dan ga je uiteraard geen mislukte resultaten op je webshop zetten dus besloot ik dit product eens te gaan Youtuben (is dit een werkwoord?).

Yolo

Na het zien van meerdere lyrische filmpjes van verschillende vloggers, lifestyle bloggers en andere knappe dames waarvan ik sowieso al vind dat ze dit niet nodig hebben besloot ik toch overstag te gaan. Want waarom ook niet? In het ergste geval was ik € 46,90 lichter.
Je leest het goed. Een potje van 60 gram (60 gram!!!) kost je € 46,90. Hier staat wel tegenover dat dit product gratis wordt verstuurd vanuit Australië, waar het gemaakt wordt. Free shipping worldwide, daar wordt je dan wél weer vrolijk van.

The day I got blown away

Ik bestelde het masker 25 januari. Volgens de website zou de levertijd ongeveer 6-10 werkdagen zijn maar tot mijn grote verbazing en verrassing belde de postbode op 30 januari al aan met een klein doosje in haar handen. Er zat zelfs nog een weekend tussen! Dikke vette bonuspunten als je het mij vraagt.
De levering kwam ook echt te perfect uit; Owen zou ’s middags naar de peuterspeelzaal gaan en Kenzie slaapt dan, dus ik had alle tijd het vrijwel direct te gaan proberen.

A holiday for your skin has arrived

IMG_8936.JPG
Zodra ik deze sticker op het doosje zag zitten kon ik echt niet meer wachten. Blijkbaar is Sand And Sky zelfverzekerd (of arrogant) genoeg om je een ware mini-vakantie van 10 minuten te beloven.
Na wat unboxing vond ik een super klein, ijskoud potje in een nog kleiner doosje.

Je krijgt er applicator bij om het product makkelijk en snel op je gezicht aan te brengen. Ik hoopte vurig dat dit potje niet na 1 keer gebruiken al leeg zou zijn.

In gebruik

Het aanbrengen zou, zelfs voor een noob als ik, snel en eenvoudig moeten zijn.
Zodra je het potje openmaakt komt er een waanzinnig lekkere geur je neus in gekropen. Ik geloof niet dat ik ooit zoiets lekkers geroken heb van smeerseltjes of crèmetjes.
Met de applicator besloot ik eerst de residu op het lipje van het potje te gebruiken en die op te smeren. Na een paar vegen dacht ik “Eh, wat koud! En het prikt!” maar dit schijnt normaal te zijn.
Aan dat kleine beetje klei wat op het lipje zat had ik meer dan voldoende en halverwege merkte ik al dat de klei aan het drogen sloeg. Het hoeft er ook maar 10 minuutjes op dus erg lang hoef je niet te wachten.
Vrijwel direct voelde ik hoe mijn gezicht steeds strakker kwam te staan en ik durfde niet meer te bewegen. Zelfs naar voren hangen of de andere kant op kijken voelde ik direct. Een hele bijzondere gewaarwording als je nog nooit in je leven een masker hebt gebruikt, I’ll tell you that.

Wauw!

Na 10 ongeduldige minuten pakte ik een schone, zachte handdoek en maakte deze nat met warm water. Met 1 veeg haalde ik het complete masker er al af. Niks geen boenen of schrobben, gewoon simpel en snel.
Mijn gezicht voelde direct zijdezacht en fris tegelijk. Ik besloot om de boel even te laten rusten voor ik in de spiegel zou kijken. Je huid wordt toch wel iets of wat rood als je zoiets op je gezicht smeert. Na 5 minuutjes wandelde ik, een beetje gespannen toch wel, terug de badkamer in en bekeek mijn gezicht in de spiegel.

Ik lieg niet als ik zeg dat mijn mond open viel van verbazing.

Mijn giga kraters waren haast verdwenen en mijn gezicht zag eruit alsof ik compleet uitgerust was. Voor mijn gevoel heb ik uren staan staren en gedacht hoe de F dit in vredesnaam kon en waarom ik dit nooit eerder heb geprobeerd.

Non spon

Nee, ik ben niet betaald voor deze review maar ja ik ben belachelijk enthousiast!
Het is werkelijk ongelooflijk wat dit masker voor mijn gezicht heeft gedaan en ik kan echt niet wachten tot ik het weer kan gebruiken! Geloof je het niet? Zie hier mijn voor en na foto. No filter, no nothing maar gewoon het échte resultaat:

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel even op de website van Sand And Sky (klik). Hier vind je ook een overzicht van alle “ingrediënten”. Ook niet onbelangrijk om te weten; dit product is dierproefvrij en wordt uitsluitend gemaakt in Australië met gebruik van grondstoffen die ook alleen daar vandaan komen.
Gebruik jij wel eens een masker?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *