Mama zijn

Op vakantie met peuter en baby

Gisteren zijn wij thuis gekomen van onze eerste echte gezinsvakantie! Na 4 jaar vakantieloos te zijn geweest (2 weekendjes Centerparcs niet meegeteld) ging de reis naar Frankrijk. We hebben begin dit jaar een grotere auto gekocht maar om comfortabel naar de Vendee te rijden besloten we toch maar om een dakkoffer te huren. Dit hebben we gedaan bij Topspace. En eerlijk is eerlijk; best handig zo’n ding.

In mijn eerdere blog heb je kunnen lezen dat ik best kan stressen op de dag van vertrek en dat ik ook enorm op zag tegen het rijden met een peuter van 2,5 jaar en een baby van 7,5 week. Maar wat is dat goed gegaan zeg! Ik liep over van trots. Iets met een aap en 7… Kenzie heeft zowat de hele reis geslapen en Owen gedroeg zich keurig op de achterbank. Alhoewel ik de DVD van Brandweerman Sam wel kan dromen nu. In totaal hebben we er 11,5 uur over gedaan inclusief stops.

We hebben gekozen voor camping Yelloh! Village Le Pin Parasol. Echt een hele mooie camping! Schoon, goed onderhouden, een ruim aanbod aan activiteiten en een prachtig zwembad voor de kleintjes. Ook de omgeving is prachtig. Heel veel kleine dorpjes in een waanzinnig groene omgeving met om de hoek Lac du Jaunay. Wat een uitzicht heb je daar zeg. Mijn mond viel er van open gevolgd door vele ooh’s en aah’s.

De dag van aankomst hebben we lekker rustig aan gedaan. Alles netjes ingeruimd en van een huis een soort van thuis gemaakt. Daarna een klein rondje over de camping gedaan maar daarna was het toch echt wel even genoeg geweest na zo’n lange reis.

img_4621.jpg

Op zondag zijn we naar La Chaume geweest met een kermis en markt. Onwijs gezellig. Maar Kenzie besloot om zich tot aan haar nek toe onder te poepen dus zijn we vroeg alweer terug naar de camping gereden. Omdat het best lekker warm was besloot ik dat het tijd was voor wat quality time met Owen in het zwembad. Die kon zijn geluk niet op en ging als een malle door heel dat zwembad heen. En als je kind geniet, geniet je zelf ook.

img_46291.jpg

Maandag was het warm. Nee. Het was heet! Dus zwembandjes om en gaan! De hele dag zijn we in het zwembad geweest. We hebben gegleden, gespetterd en ijsjes gegeten. Ook hebben we uitgebreid geluncht op het terras in de zon. Ultiem vakantiegevoel.

IMG_4647IMG_4656

Dinsdag was een mindere dag qua weer dus geen zwemdag. Op aanraden van onze reisagent zijn we naar Sable D’Olonne gereden. Hier hebben ze onder andere een dierentuin met allerlei exotische vogels en andere dieren. Omdat we wat aan de late kant waren was het al best druk en ik ben dan als dood om Owen kwijt te raken. Ik weet dat de dag gaat komen dat dat ook echt wel een keer gebeurt maar daar wil ik nog lang niet aan denken! De dierentuin is klein maar er is genoeg te doen en te zien. De kinderboerderij had wel wat valse berggeiten; niet zo’n succes voor al die ukkies die daar rondliepen. Ik heb geen idee welke dieren Owen het leukste vond; hij had het namelijk alleen maar over de tosti die ie op had.

IMG_4716IMG_4750

Op woensdag wilden we naar Le Château des Aventuriers; een soort piraten pretpark. Het regende al wel een beetje toen we vertrokken maar eenmaal op de weg kwam het met bakken uit de hemel. Change of plans! Dan maar naar Aquarium le Septième Continent; lekker binnen visjes kijken. Het is ook hier niet groot maar ze hebben schitterende aquaria met enorm veel verschillende vissen. Ik was blij dat ik mijn camera bij me had want er was zoveel moois om vast te leggen. In de middag hadden we ineens nieuwe buren met maar liefst 3 kids waarvan er 1 van Owen zijn leeftijd is. Owen blij. Kindjes blij. Spelen maar!

IMG_4810IMG_47821

Donderdag
wilden we gaan picknicken aan het meer dus zijn we in de ochtend eerst om boodschappen geweest. Daarna van alles klaar gemaakt en afgedaald naar een picknick plaats met uitzicht over Lac du Jaunay. Er was geen tafeltje meer vrij dus zijn we gewoon in het gras gaan zitten. Owen heeft zich vermaakt door steentjes op te rapen en in het water te gooien. Ze kunnen zo blij zijn met de kleinste dingen. Na terugkomst heb ik hem op bed gelegd want hij was dood en dood moe. Wonder boven wonder ging ie nog slapen ook.

Vrijdag hebben heeft Sander zijn quality time met Owen gepakt door weer te gaan zwemmen. Ik was weer eens geveld door een blaasontsteking dus besloot met Kenzie op de plaats te blijven en vast wat in te pakken en zaterdagochtend zijn we om 09.00u weer richting huis vertrokken.

Klinkt heerlijk, toch? Dat was het ook zeker. Maar als ik behang bij zou hebben gehad had ik Owen er meermaals achter geplakt. Tijdens deze vakantie zagen we weer hoe prikkelbaar hij eigenlijk is. Alle nieuwe indrukken waren hem toch te veel wat dus resulteerde in veel zeuren, huilen, driftbuien, slaan, niet luisteren en vooral niet willen gaan slapen ’s avonds. Dat slapen was een waar drama. Tot 22.00u lopen spoken en in de ochtend wakker worden wanneer Kenzie wakker werd. En dat is nog aardig vroeg met zo’n kleintje. Meerdere malen is hij ook uit bed gevallen terwijl hij toch echt al geruime tijd in een groot bed slaapt. Gebroken nachten dus. Voor hem en voor ons. En door het slaap tekort kwamen we in een vicieuze cirkel terecht. Op donderdag was ik het zo beu dat ik huilend schreeuwde naar huis te willen. Uiteindelijk zijn we toch wel gebleven hoor. Je doet als ouder zijnde zo je best om het je kind naar de zin te maken en dan wordt je beloond met slecht gedrag. Daar kan ik heel moeilijk mee om gaan. En Kenzie? Die bleef maar lachen. Waar heb ik dat kind toch aan verdiend? Wat een scheetje. We vergaten haast dat zij er ook nog was.

En toch hebben we een fijne vakantie gehad. Owen heeft de tijd van zijn leven gehad op de momenten dat het wel goed ging. Hij heeft heerlijk kunnen spelen met andere kindjes, heeft quality time gehad met papa en mama en heeft van alles kunnen zien, bewonderen en doen. Die verwondering en blijdschap op dat smoeltje maakt alles dan weer helemaal goed. Alsof de liefde voor je kind dan nog een stukje groter groeit. Sander en ik hebben, zodra de kids allebei sliepen, lekker burgerlijk spelletjes zitten spelen met een drankje en wat lekkers erbij. Dus ook echt tijd voor elkaar wat ook niet onbelangrijk is. Even echt samen!

IMG_4886

Op vakantie gaan met een baby en een peuter kan dus prima. Maar structuur blijft wel belangrijk heb ik geleerd. Natuurlijk is het op vakantie anders dan thuis maar ik heb zoveel mogelijk aan de vaste rituelen vast gehouden. Is het voor herhaling vatbaar? Jazeker! Volgend jaar slaan we waarschijnlijk over omdat we onze tuin gaan (laten) aanpakken maar het jaar daarop gaan we zeker weer! Thuis heb je net zo goed momenten waarop het wat minder gaat. Dan nog altijd liever in de zon.

Ben jij op vakantie geweest? En hoe deden jouw kids het?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *