Mama zijn

Oepsie.. Gelukkig hebben we de Moepsy!

Een paar maanden terug schreef ik een blog over hoe wij Owen uiteindelijk zindelijk hebben gekregen. Met een hoop cadeautjes, positieve stimulatie en heel veel geduld was meneer uiteindelijk binnen 3 weken volledig zindelijk (dag én nacht dus). Dat het daarna nog weken heeft geduurd voor hij op een vreemde wc durfde te gaan zullen we maar achterwege laten. Afijn, we hebben dus een zindelijke peuter en wat is dat fijn!

Ongelukjes

Maar goed, kinderen blijven kinderen en daar horen ook ongelukjes bij. Owen heeft een paar keer in zijn bed geplast en is soms wel eens te laat bij het toilet. Een bed is zo verschoond en schone kleren zijn zo gepakt; allemaal geen probleem. Het enige waar ik soms nog wel eens moeite mee heb is dat hij midden in de winkel nog wel eens wil schreeuwen dat ie nu toch echt wel heul erg nodig moet poepen! Als een kip zonder kop ga je dan op zoek naar een wc als je ziet dat het menens is óf je rijdt als de sodemieter terug naar huis terwijl je roept dat ie het echt nog even op moet houden. We zijn bijna thuis lieverd, nog even knijpen! Niet plassen hè! En al helemaal niet poepen!

Onderweg

Toen we net aan het hele zindelijkheid gebeuren begonnen nam ik standaard een handdoek mee in de auto. You know, just in case. Mocht hij het dan toch per ongeluk laten lopen dan is de schade nog enigszins te beperken, maar met een beetje pech was dan toch heel die autostoel weer nat. Moet je dat pleuris ding weer helemaal uit je auto halen, de bekleding eraf snokken, in de wasmachine doen, vervolgens aan de lucht laten drogen en hoe goed je ook hebt onthouden hoe je de bekleding eraf hebt gehaald, je bent altijd weer een half uur aan het zoeken naar hoe het ook al weer zat.
Hoewel we hem altijd laten plassen voor we weg gaan en het eigenlijk altijd goed gaat vind ik persoonlijk de lange ritten nog wel een beetje spannend. Ze drinken wat onderweg, ze eten wat en soms vallen ze in slaap. Hebben ze dan teveel gedronken dan is de kans groot dat er een ongelukje kan gebeuren.

Dé oplossing!

Nu is een ongelukje niet erg; het hoort er nu eenmaal bij als je kleine kinderen hebt, maar gemak dient de mens. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik in aanraking kwam met de Moepsy.
Moepsy is een waterdichte én wasbare autostoelhoes of ja, eigenlijk een soort matje, die er dus voor zorgt dat áls je kleintje het per ongeluk laat lopen, je niet heel die takke stoel moet ontmantelen. Als ik eerder had geweten dat dit bestond dan had ik niet continu die handdoeken mee hoeven leuren tijdens een van de vele autoritten. Je kunt hem overigens niet alleen in de auto gebruiken, maar ook in de kinderwagen of op stoelen. Ideaal dus als je net met zindelijkheidstraining begint of als je een kindje hebt wat veel zware, natte (en soms zure) luiers produceert.

Zelf heb ik een grijze Moepsy gemaakt van wafelstof (looooove wafelstof), maar er zijn zoveel leuke printjes verkrijgbaar. Geen lelijk plastic ding wat om de haverklap verfrommeld, maar gewoon een fijn matje in mooie, zachte kleuren. Door het materiaal zijn ze ook binnen no time droog als je ze even op een rekje hangt; ideaal voor ons moeders die gewoon nooit tijd hebben. Overigens zijn mijn kinderen erachter dat het ook nog eens leuk speelgoed is voor in de poppenbuggy of in de kinderstoel of om als luier te gebruiken. Rete functioneel dus.

En weten je wat het allerleukste is? Als je ook een Moepsy wil voor in jouw autostoel krijg je met de code ALTIJDMAMA nog eens een gezellige korting ook 😉 Ook tof om te geven als kraamcadeau!

Kende jij Moepsy al?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *