Persoonlijk en lifestyle

#Momsquad 

A friend unseen is not a friend untouched..

Daar zat ik dan eind 2013 met mijn kinderwens. Helemaal nieuw op het gebied van zwanger worden dook ik op het internet. Natuurlijk weet ik wel wat je moet om in verwachting te raken maar zaken als ovulatie, luteale fases, innesteling en NOD’s had ik me nog nooit in verdiept. Zodra je besluit er voor te gaan heb je een hoop nieuwsgierigheden en onzekerheden die je kwijt wilt. Mannen zijn hierin een stuk nuchterder (althans die van mij) en zitten vaak niet te wachten op dit soort praat.
Via het wereldwijde web kwam ik terecht op zwangerworden.nu ; een forum met honderden topics over zwanger worden, zwanger zijn en nog een heel hoop andere dingen. Zo had je verschillende groepjes zoals “zwanger worden vanaf november”. Ik ben eind oktober 2013 gestopt met de pil dus in eerste instantie heb ik me aangesloten bij de “starten in november” groep. Maar ik liet het wat verloederen en besloot  me een paar maanden later opnieuw aan te sluiten maar dan bij “zwanger worden vanaf maart”. Hier vond ik direct een stel leuke dames waar het goed mee klikte en na niet al te korte tijd besloten we een geheime Facebook groep aan te maken. Inmiddels was ik in verwachting van Owen en al snel volgden meer dames die (weer) mama zouden worden. Het was een gezellige bende. Er werd over van alles en nog wat gepraat; niet alleen over het zwanger zijn en de aanstaande baby’s maar ook over alledaagse dingetjes. Vanachter mijn telefoon zat ik uren en uren op onze Facebook groep en de interactie groeide met de dag.

Echte vriendschap

Owen was net een paar dagen oud toen een van de aanstaande mama’s vlak voor haar uitgerekende datum het meest vreselijke en ondraaglijke nieuws kreeg wat een moeder in wording ooit te horen kan krijgen. Even dachten we met zijn allen dat het voorbij zou zijn met ons “clubje”. Een tijdje was het stil zodat het onmenselijke verdriet kon worden verwerkt. Maar later werden er toch weer meer en meer berichten geplaatst. Meer baby’s werden geboren en de band tussen vreemden groeide sterker. Er werden kaartjes verstuurd, (zelfgemaakte) cadeautjes en cadeaubonnen.
In april 2015 vonden we het na ruim een jaar tijd om elkaar eens in het echt te ontmoeten en dus werd een WhatsApp groep opgericht om een datum af te spreken. Die meeting werd uiteindelijk pas in augustus gepland. Iedere keer waren we té druk met lullen over van alles en nog wat. Onze Facebook groep werd nauwelijks nog gebruikt en het laatste bericht hier is alweer van november 2015. Er werd alleen nog maar geappt met elkaar.
Ik weet nog wel dat ik het reuze spannend vond die eerste meeting. Ineens werd het dan toch wel heel echt! Maar toch stapte ik in de auto en reed ik naar het huis van een van de mama’s. Alsof we elkaar al jaren konden zaten we daar met zijn allen op de bank. Het was ontzettend gezellig en we spraken af dit zeker een anual iets te maken.
thumbnail_BABIIIEESSS
Inmiddels zijn we 2 meetings verder, hebben we verjaardagen bezocht en ook zijn er een aantal losse playdates geweest; één mama woont relatief dichtbij en met een andere mama ben ik laatst nog hoogzwanger van Kenzie naar een dino expo in Leiden geweest.
Ook zijn er, naast Kenzie, weer 2 nieuwe baby’s geboren en binnenkort komt er weer een babietje bij. We kennen elkaar nu ruim 3,5 jaar en ik spreek deze mama’s vaker dan mijn eigen moeder. Iedere dag wordt er volop geappt. Foto’s en filmpjes vliegen over en weer. We hebben de meest intieme en ranzigste details met elkaar gedeeld. Onze mooiste momenten en onze slechtste. We steunen elkaar en iedereen mag ongegeneerd zijn verhalen en gedachtegangen spuien tot in het oneindige. Het is zó bijzonder dat 7 totaal verschillende persoonlijkheden het zo goed met elkaar kunnen vinden en al 3,5 jaar iedere dag een virtueel theekransje houden. Ik beschouw ze dan ook als vriendinnen en allang niet meer als een stel vrouwen met hetzelfde doel. Ik kan met recht zeggen dat deze dames allemaal een plekje in mijn hart hebben veroverd.
IMG-20160816-WA0006.jpg

December 2014 mama’s

Uiteraard heb ik aan het forum ook een geweldig leuk clubje met December Mama’s overhouden. Toen onze baby’s nog geen jaar waren heb ik met 3 van deze toffe groep een super gezellig etentje gehad bij de Italiaan en vorig jaar nog ben ik op “tour” geweest door Nederland en een aantal mama’s bezocht voor een playdate. Ik ben ik Voerendaal geweest, in Rosmalen, in Kampen en in Monkey Town Apeldoorn. Een van de mama’s heb ik eveneens meerdere malen mogen ontmoeten en zij heeft zelfs onze vakantie van afgelopen zomer geboekt! Van een complete meeting met kids is het jammer genoeg (nog) niet gekomen. Die planning loopt al 2,5 jaar geloof ik, haha! Ooit gaat het er van komen.

Zijn er dan ook Juni 2017 mama’s?

Jazeker! Maar deze mama’s ken ik nog niet goed genoeg om over te schrijven. Wel kan ik zeggen dat ik door 2 van deze lieve dames geïnspireerd ben geraakt om zelf ook te gaan bloggen. Zij hebben beide namelijk een waanzinnig succesvol blog waar ik veel van lees en leer. Maar ook in de juni groep is veel diversiteit en dus net zo uniek. Dat is wat dit soort groepjes bijzonder maakt.
Online vriendschap kan dus wel degelijk échte vriendschap zijn. Die van mij koester ik in ieder geval.

Heb jij ook zo’n leuke online groep?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *