Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Mijn zomervakantie goals voor 2020

Dit jaar geen vakantie in het buitenland voor ons. Door de verhuizing en de vele verbouwingen is het potje best wel ehh.. leeg. Toch heb ik dit jaar bijzonder veel zin in onze zomervakantie, want we hebben eindelijk een tuin (en een huis) waar je u tegen zegt! Althans, dat vinden wij, haha.

Daarnaast kan vakantie in eigen land ook gewoon heel erg leuk zijn. Het zijn juist die kleine dingen die de mooiste herinneringen maken. Althans, dat is Γ³Γ³k iets wat wij vinden πŸ˜‰ Anywho, mijn summer vacation goals lees je hieronder.

Zwemmen

Een grote tuin, betekent een groot zwembad! Wij willen dit jaar zo’n asociaal groot opzetzwembad in de tuin plempen en de kids lekker laten poedelen. Daarnaast wil ik ook een keertje gaan zwemmen in het buitenbad hier op het dorp; iets wat ik zelf echt al 20 jaar niet meer heb gedaan. En als het weer niet mee zit? Dan zoeken we ergens wel een binnen zwembad op.

Strand

Zelf hou ik niet van het strand, mijn zoon evenmin. Maar man- en dochterlief zijn er gek op. Deze vakantie wil ik ook weer een paar ochtenden zandkastelen gaan bouwen om vervolgens ’s middags in ons eigen zwembad te plonzen.

Buiten speeltuin

Ja, ik heb een speeltuin voor, of eigenlijk naast, de deur, maar in Roosendaal zit een hele grote buitenspeeltuin waar de mogelijkheden pas echt eindeloos zijn. Voor de kids betaal je een schamele € 3,50 en volwassenen zijn gratis. Je mag zelfs je eigen eten en drinken mee nemen!

Bos

Heerlijk even uitrazen in het bos: schatten zoeken, verstoppertje spelen en rennen tot je niet meer kan. Nee, mijn kinderen zijn niet zo ideaal dat ze dat ook daadwerkelijk doen, maar het is wel fijn om er even twee uurtjes tussenuit te zijn. En anders kunnen we ook altijd nog even bij de speeltuin in het bos terecht. Of picknicken in het bos; ook altijd een leuk idee!

Kamperen in de tuin

Onze tent die nog stamt uit ons festival tijdperk ligt nu alweer een aantal jaren stof te happen op zolder. Die gaan we ook maar eens tevoorschijn toveren zodat we kunnen kamperen in onze eigen achtertuin. Marshmallows roosteren, in je slaapzak kruipen en hopen dat ze ook echt in slaap vallen, haha.

Uit eten bij de friettent

Op de fiets naar ons oude huis rijden en daar bij de friettent op de hoek frietjes eten. Maar dan niet uit een plastic bakje, gewoon op een mooi bord uitgeserveerd. En een ijsje na natuurlijk.

Dagje weg

Naar de dierentuin of naar een pretpark; Julianatoren lijkt me ontzettend leuk voor onze kleuter en peuter. Welke van de twee het wordt weet ik nog niet. Misschien doen we het wel allebei!

Met de trein

Deze staat al zΓ³ lang op mijn verlanglijst, maar het is er tot nu toe nooit van gekomen: op reis met de trein. Dit jaar wil ik hem echt af kunnen strepen en dan het liefste zou ik naar Antwerpen gaan. Kunnen we misschien meteen de dierentuin bezoeken.

Kortom, genoeg in het vooruitzicht dus! Er zullen in de komende maanden vast nog wat dingen bijkomen. Na de zomer laat ik jullie natuurlijk weten hoe onze vakantie is geweest.

Hebben jullie al vakantieplannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *