Persoonlijk en lifestyle

Mijn bucket list

Een bucket list you say? Jup! Ik heb een bucket list. Inmiddels ben ik 31 en zijn er een hoop dingen die ik absoluut nog wil doen voor ik oud en versleten ben. En nee, dat zijn (ondanks mijn heerlijk burgerlijk leven) geen bizarre dingen zoals parachute springen of bungeejumpen. Toch leek het me leuk om mijn bucket list te delen, dus hier gaat ie!

Een reis naar New Orleans

Iets in mij trekt enorm naar The Big Easy. De muziek, de cultuur, de geschiedenis en vooral het eten. New Orleans is the inventor of soulfood. Dat én de sfeer moet ik gewoon een keer geproefd hebben. En ook de verschillende plantagehuizen kunnen niet anders dan indrukwekkend zijn. Een van mijn eerste geschiedenislessen op de basisschool ging over de slavernij. Mijn juf kon zó gepassioneerd vertellen; zij heeft echt mijn liefde voor en interesse in geschiedenis aangewakkerd. Maar reizen naar New Orleans is niet goedkoop en dus zal ik flink moeten gaan sparen.

Een trouwjurk dragen

Op 27 mei 2014 zijn de man en ik een geregistreerd partnerschap aangegaan. We waren net verhuisd naar onze eerste koopwoning, hadden een gloednieuwe auto voor de deur staan en ik was zwanger van Owen. Op dat moment hadden we geen geld om te trouwen, maar we wilden wel “iets” geregeld hebben voor het huis en de baby. Sparen voor een bruiloft duurde ons te lang en als ik trouw dan wil ik dat goed doen ook. Dat betekent wel dat ik nog nooit een trouwjurk heb gedragen. Ik ben fervent kijker van programma’s als Say Yes To The Dress en ik zou dólgraag een keer zelf in zo’n prachtig gewaad stappen.

Een bevalling bijwonen

Ik zit aan de buis gekluisterd als One Born Every Minute op staat. Zelf heb ik twee kinderen op de wereld mogen zetten, maar het lijkt me zó bijzonder om een bevalling van een ander in het echt bij te mogen wonen. De spanning, de emoties, de ontlading. Prachtig! Dus, ben je zwanger en wil je wel een +1 bij je bevalling? Let me know, haha! Ik ben ook best handig met een camera dus dan heb je meteen een gratis fotografe bij de geboorte van je kindje 😉

Uitvaartfotografie

Speaking of foto’s maken: al jaren leur ik mijn camera overal mee naartoe en probeer ik alle momenten zo mooi mogelijk vast te leggen. Ik durf best te zeggen dat ik gevoel heb voor fotografie. Als we ook financieel de mogelijkheid hebben dan zou ik minder willen gaan werken en mezelf toeleggen op uitvaart- en afscheidsfotografie. Het is een relatief nieuw begrip, maar oh zo mooi. Emoties vastleggen; die lach en die traan. Voor naasten gaat de dag waarop ze afscheid moeten nemen van hun dierbaren vaak in een waas voorbij, terwijl dit ook een waardevolle herinnering is. Of ik deze ooit van mijn bucket list kan afstrepen weet ik niet, maar het is wel een mooie droom.

Zwemmen met dolfijnen

Als je mij als kind vroeg wat ik later wilde worden was mijn antwoord steevast “dolfijnentrainster”. Mijn spreekbeurt gingen over dolfijnen, ik verzamelde alles wat met dolfijnen te maken had en toen ik in het Dolfinarium niet werd gekozen om de dolfijnen te aaien was ik intens verdrietig. Nog steeds vind ik het magische beesten en nog steeds ben ik een beetje jaloers als ik mensen met dolfijnen door het water zie gaan. Zwemmen met dolfijnen lijkt me gewoon dol-fijn 😛

Salsa dansen

Jaren heb ik gedanst en nog steeds gooi ik regelmatig de heupen los tijdens het huishouden of wanneer er een leuk liedje op de radio komt. Ik heb alleen een man die niet wil dansen omdat hij vindt dat hij het niet kan. Oké, hij heeft niet de aller smoothste moves, maar het lijkt me super leuk om met hem te gaan salsa dansen!

Geen gigantische bucket list, maar wel één die veel investering vraagt. Misschien schrijf ik op mijn 80e nog wel een blog waarin ik vertel of het gelukt is, haha.

Heb jij een bucket list?

 

2 reacties

 • Monique

  Ik denk dat iedereen wel een bucket list heeft hoor.
  Zoals je weet ben ik een stuk ouder als jij, en ook ik heb er nog wel een.
  Ik roep al een aantal jaar dat ik zo graag naar Indonesië wil.
  Maar nog nooit van gekomen.
  Zo wil ook heel graag een rondreis op een cruise ship. Maar twijfel ontzettend want op een boot(tje) wordt ik zeeziek, nu hebben ze mij echter verteld dat zo’n cruiseschip heel wat anders is omdat die vaster op het water ligt. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik wel ziek ga worden want zit nu tussen mijn oren dat ik zeeziek wordt op welke boot dan ook.
  Ik wou graag naar Egypte en hebben we dus ook gedaan dat stond ook op mijn lijstje namelijk. En bij Egypte hoort natuurlijk een ritje kamelen uhh nou dat was dus echt geen succes met mijn hoogte vrees, dood en dood eng was het! Na de lange 5 minuten gilde ik het uit dat ik van dat beest af wou! En hebben we er maar een sqaud safari van gemaakt nou laura dat was geweldig schrijf dat maar bij bij je bucket lijst hoor! (ontzettend gelachen want zei nog met grote mond hoe ouder hoe gekker) nu blijft echter wel mijn Indonesië op mijn bucket lijst staan natuurlijk. Ohja en op mijn bucket lijst staat New York.
  Jij heb nog een tijd te gaan dus tijd genoeg om jou bucket lijst af te gaan. doen!!
  Ik wens jullie nog heel veel mooie reizen en avonturen toe dat jij later op je oude dag op alle moois terug kan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *