Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Kleuter dates

Ik hou er van om samen met mijn gezin op pad te gaan. Heerlijk even er tussen uit met zijn viertjes; een eindje wandelen, eten bij het pannenkoekenhuis. Ik kan daar zó van genieten! Als ze zich gedragen en niet de boel bij elkaar gillen dan tenminste, haha! Maar soms vind ik het ook fijn om quality time door te brengen met slechts één van mijn twee kinderen. Eigenlijk doe ik dat veel te weinig. Hoewel het alleen op pad gaan met Kenzie nog niet helemaal aan de orde is, vind ik dit toch heel belangrijk. Zo zijn we gisteren nog alleen met Owen gaan zwemmen. Hij glundert helemaal wanneer hij even papa en mama weer helemaal voor zichzelf heeft.

Laatst las ik een blog van Mama met Passie waarin zij schreef dit jaar een aantal moeder-dochter uitjes te willen plannen. Dit idee vond ik zó leuk, dat ik mijn eigen lijstje heb gemaakt. Een lijstje met dingen die ik alleen met Owen wil ondernemen. Je weet wat ze zeggen; beter goed gejat, dan slecht verzonnen 😉 So here it is!

Het oertijd museum

Als je een jongen bent (en ja, soms ook als je een meisje bent) zijn dino’s natuurlijk helemaal het einde! Owen vind ze in ieder geval fantastisch. Een bezoekje aan het Oertijd museum in Boxtel lijkt me dan ook echt heel erg leuk om een keer samen naartoe te gaan. Misschien dat de man des huizes ook mee mag als ie lief is.

Met de trein

Ik roep echt al anderhalf jaar dat ik een keer met Owen met de trein ergens naartoe wil gaan, maar het komt er steeds maar niet van. We hoeven niet perse naar de andere kant van het land; al gaan we maar ergens een paar steden verderop lekker lunchen (lees: een stuk taart eten en chocolademelk drinken bij een HEMA). Dit jaar moet ik dit écht maar eens gaan regelen.

Bioscoop

Het lijkt me super om eens samen met Owen naar de film te gaan. Een Pathé bioscoop is voor ons jammer genoeg net iets te ver weg, want daar draaien in de kindervakanties vaak de leukste films. Misschien kan ik dat combineren met dat ritje met de trein; met de trein naar Rotterdam en dan naar de zomerbios! Anders wordt het gewoon een keer op zondag naar Antwerpen rijden; die bioscoop alleen al is indrukwekkend genoeg.

Hotelovernachting

Heerlijk even een weekend op avontuur met mijn kleuter; Utrecht lijkt me hartstikke leuk! Kunnen we er meteen een bezoekje aan het Nijntje museum aan vast plakken. En misschien wel het allerleukste voor Owen: lekker bij mama in bed slapen en vervolgens ontbijten met allemaal lekkere broodjes 😉

Kerk

Tja, dat klinkt een beetje gek. Of dat is het juist niet. Owen heeft een enorme interesse in de kerk en alles wat daar binnen gebeurd. Zelf zijn wij totaal niet kerkelijk gezind; we hangen ook geen geloof aan, maar ik wil wel wat met zijn interesse doen. Nu gaat hij naar een Rooms Katholieke basisschool en zal er heus wel een keer een tripje naar de kerk worden gedaan, maar toch wil ik dan degene zijn die hem meeneemt. Ondanks dat ik niet gelovig ben weet ik aardig wat te vertellen. Daarnaast ben ik dan zelf ook eens een keer geweest; lijkt me leuk om eens mee te maken!

Theater

Vorig jaar zijn we met Owen naar een voorstelling van Brandweerman Sam geweest en werkelijk waar.. Dat koppie! He-le-maal into the show. Hij heeft het er tot op de dag van vandaag nog over. Dus dat gaan we mooi nog een keer doen!

Heb jij nog aanraders voor mij?

Uitgelichte foto door Captured by Do

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *