Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Just another day on the job

Eerder zag ik hem al voorbij komen bij Nicole van Meisje Eigenwijsje en Angela van Mamma Met Passie: een kijkje in de dag van een werkende moeder. Allereerst wil ik even benadrukken dat ik respect heb voor iedere moeder, zowel werkende moeders als fulltime thuisblijf moeders. We doen het toch allemaal maar even dus dikke thumbs up! Ik vond deze blogs echter zó leuk om te lezen dat ik besloot om er ook één in te knallen.
Zelf werk ik 24 uur; op woensdag, donderdag en vrijdag. Inmiddels werk ik al bijna 9 jaar voor hetzelfde bedrijf als klantenservice medewerker. Een hele afwisselende en dynamische baan als je het mij vraagt. Een die zéker niet onderschat mag worden!
So sit back and relax terwijl ik jullie meeneem op een van mijn werkdagen.

06:00 uur | Tijd om op te staan!

Mijn wekker gaat.
Uurrghhh… Nee, niet nu al! Mijn bed is zo lekker warm en zacht. Mijn kussen ligt ook veel te perfect. Ik moet écht nog even snoozen hoor. Dit is toch geen Christelijke tijd?!

06:30 uur | Grmbl…

Uiteindelijk sleep ik mezelf toch uit bed wetende dat ik nu al spijt heb van dat half uurtje snoozen want nu ga ik nooit op tijd zijn. Story of my life..
Ik ga naar beneden, kleed mezelf aan, probeer mijn haar te fatsoeneren en probeer mijn gezicht enigszins toonbaar te maken met wat make-up. Als ik nu eerder was op gestaan had ik dit op mijn gemak kunnen doen. Ik neem mijn zeker niet verantwoorde ontbijt in de vorm van een pindakaas met boterham boterham met pindakaas en probeer in de tussentijd mijn blog van de woensdag online te gooien. Natuurlijk werken Instagram en Facebook weer eens niet meer en dus leg ik mijn telefoon neer.

07:00 uur | Tijd voor kind nummer 1

Waar hij normaal gesproken om 6 uur al aan mijn bed staat te dansen, moet ik Owen op werkdagen al-tijd uit bed halen. Ik schotel een ontbijtje voor en zet een beker melk op tafel terwijl ik mijn lunch in m’n tas stop en een fles voor Kenzie maak. Nee, ik ben dus geen gezellige moeder die ’s ochtends uitgebreid de tafel dekt 😉

07:00 uur | Tijd voor kind nummer 2

Ik haal Kenzie uit bed en kleed haar beneden aan terwijl ik Owen vraag om nu toch eens aan zijn ontbijt te gaan beginnen. Kenzie krijgt haar fles terwijl ik al zenuwachtig op de klok kijk; morgen ga ik echt op tijd mijn bed uit! Gelukkig gaat de fles er vlot in en kan ik Owen aan kleden nadat ik nog 10 keer heb gevraagd of hij nu alsjeblieft zijn peperkoek wil opeten.

07:40 uur | Op weg naar de opvang

Beide kinderen zijn aangekleed en we stappen in de auto. Owen uiteraard met zijn peperkoek die hij nog altijd niet heeft opgegeten. Kak… De tassen van de kinderen staan nog binnen. Snel terug om deze nog even gauw te pakken en we zijn los! De opvang is nog geen 2 minuten rijden dus daar zijn we zo. We maken even een praatje en spreken het schema van Kenzie voor die dag nog eens door.

07:50 uur | Mama gaat centjes verdienen

Ik moet nu echt weg, wil ik op tijd zijn om mijn collega die om de hoek woont op te halen. Echter besluit Owen dat hij nog 100 kusjes en knuffels wil en moet onze gastouder hem uiteindelijk van me af trekken. Kenzie heeft me volgens mij niet eens weg zien gaan maar er komt een dag dat ze het wél in de gaten zal hebben.

08:20 uur | Het werken kan beginnen

Ondanks dat ik voor mijn gevoel al een halve marathon erop heb zitten omdat ik niet gewoon om 06:00 uur uit mijn bed kon komen ben ik best trots op mezelf dat ik het weer gered heb. Mijn spullen berg ik op in mijn kluis en ik haal een bak koffie. Ik zoek een (flex)plek uit en start mijn pc op. Ik bepaald de prioriteiten voor de ochtend en ga aan de slag.

10:00 uur | Pauze

We werken op mijn afdeling met een roulatieschema omdat wij als klantenservice continue bereikbaar dienen te zijn. Vandaag heb ik om 10:00u een kwartiertje pauze die ik benut om mijn blog nu eindelijk eens online te zetten en mijn overzichten bij te werken. Ik knipper een keer met mijn ogen en het is tijd om weer aan de slag te gaan.

12:00 u | Lunchpauze

Tijdens mijn lunchpauze lees ik graag de krant of praat ik met mijn collega’s. Op woensdagen neem ik eigenlijk al mijn lunch voor de hele week mee; wij hebben namelijk een fijne koelkast op het werk waar ik mijn beleg, fruit en yoghurt in kan bewaren. Zo hoef ik de overige 2 dagen alleen maar brood mee te nemen.

12:30 uur | Part 2

De prioriteiten voor de middag worden bepaald en ik kom erachter dat ik eigenlijk nog even een tandje bij moet zetten. Zal ik mijn tweede kwartiertje pauze nemen of overslaan?

15:00 uur | Middagpauze

Ik heb aardig wat kunnen bijtrekken dus neem ik nog mijn tweede kwartiertje om even wat te drinken en te kletsen.

17:00 uur | De werkdag zit erop

De dag is om gevlogen en het is alweer 17:00 uur. Mijn bureau wordt volgens de clean desk policy opgeruimd en ik verzamel mijn spullen om weer naar huis te gaan. Ik zet mijn collega thuis af en rij dan snel door.

17:35 uur | Huishouden

Bij thuiskomst ruim ik gauw wat op, begin ik vast aan het eten en haal ik even de stofzuiger door de kamer. De tafel wordt gedekt en ik leg vast de pyjama’s voor de kinderen klaar.

18:00 uur | Sander komt thuis met de kinderen

Ik ben dan wel eerder thuis dan manlief maar hij is altijd degene die de kinderen ophaalt juist zodat ik ervoor kan zorgen dat het huishouden al gedaan is en het eten op tafel staat. We eten samen terwijl de kinderen alles al spelend weer overhoop halen. Ach, het is droogvuil zullen we maar zeggen.

18:30 uur | Avondspits

Het is tijd om Owen onder de douche te planten. Nadat ik hem heb gewassen, ruimt Sander het speelgoed op en was ik af of andersom (note: onze badkamer is beneden naast de keuken dus ja, ik heb altijd zicht op Owen terwijl hij onder de douche speelt). Ik roep dat het tijd is om te stoppen met douchen en draai de kraan uit. De pyjama gaat aan, de haartjes worden gekamd en de tandjes worden gepoetst terwijl Owen 2 filmpjes van 5 minuten op de televisie kijkt.

19:00 uur | Bedtijd

Ik breng Owen naar boven waar ik hem nog een verhaaltje voorlees. Hij mag altijd het verhaaltje van de avond kiezen en neemt daar absoluut uitgebreid de tijd voor. Na nog 100 kusjes en knuffels stop ik hem in en gaat het licht uit.

19:15 uur | Bedtijd part 2

Sander heeft het speelgoed in de douche opgeruimd en een badje voor Kenzie gemaakt. Terwijl hij haar in bad doet zorg ik voor de papfles terwijl ik nog steeds de liedjes van Studio 100 op de achtergrond hoor. Nadat Kenzie in haar pyjama is gehesen en ook haar haartjes zijn gekamd geef ik haar de laatste voeding. Deze gaat gelukkig altijd zonder problemen en is dus ook zeker een ontzettend fijn moment!

19:30 uur | Rust!

Beide kids liggen op bed en de televisie kan weer op een volwassen programma (lees: Family Guy). Ik duik op Instagram terwijl manlief achter de Playstation kruipt. Even ongegeneerd schermpje koekeloeren en bijkomen van de dag.

20:30 uur | Netflix

Ik heb natuurlijk ook nog steeds Homeland die ik moet af kijken. Niet dat daar nog wat aan is sinds , SPOILER ALERT, Brody dood is maar wat je begint moet je ook afmaken! Misschien moet ik eerst alles vast klaar zetten voor morgen zodat dat alvast gedaan is. Naahhh.. Doe ik straks wel.

22:30 uur | Is het al zo laat?!

En ik moet nog steeds alles voor morgen bij elkaar sprokkelen. Gauw vul ik de tassen voor de kinderen opnieuw en zorg ik voor mijn eigen tas. Ik spring onder de douche waar ik natuurlijk weer veel te lang onder blijf staan maar ik ben nu eenmaal dol op douchen! Ik poets mijn tanden, kam mijn haren en loop naar boven. De babyfoons worden aan de stroom gelegd en ik stop beide kinderen nog even lekker in.

23:00 uur | Oogjes dicht en snaveltjes toe

Ik plof in mijn bed en check de wekker nog een keer. Morgen ga ik er écht op tijd uit. Denk ik..
 
 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *