Persoonlijk en lifestyle

#Instamom

Vorig jaar oktober schreef ik en blog over het fenomeen Instagram. Al vrij snel leerde ik dat het hebben van een Instagram pagina en het posten van foto’s op je feed lang niet voldoende is wanneer je daadwerkelijk iets wil bereiken of behalen met je pagina. Er komt een hoop meer bij kijken als je een community op wil bouwen. Dagelijks posten, zorgen voor de juiste hashtags, actief liken en commenten, scouten voor nieuwe en interessante profielen, PODs bijhouden als je die hebt en ga zo maar door. Het is een haast een fulltime job!
Toen ik deze blog in oktober schreef had ik 218 volgers en volgde ik zelf 204 personen. Inmiddels ben ik de 1K gepasseerd en volg ik zelf ook ruim 700 accounts. Langzaam maar zeker werd ik compleet opgeslokt in de wereld van social media. Per dag spendeerde ik zo’n 2,5 uur op mijn telefoon om alles bij te kunnen houden. Het plezier verdween en ik voelde alleen nog maar druk om iedereen te voorzien van een passende comment om zo mijn volgers te behouden. Serieus, hoe doen sommige mensen dit?! Als ik een dag niets plaatste vond ik dat ook écht niet kunnen; actief zijn en blijven is key! Dat is juist wat mij zo heeft doen groeien als blogger.

Keerzijde

Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel tijd gestoken in mijn blog en mijn social media pagina’s. Het heeft me zeker ergens gebracht en ik ben nog altijd enorm trots en blij dat ik de sprong in het diepe heb genomen. Die 1K was voor mij het ultieme volgers aantal en toen ik dat eenmaal bereikt had, ging het dak eraf. Ook de bezoekersaantallen op mijn blog groeien nog altijd iedere dag en het merendeel van de lezers komen via social media op mijn website terecht. Social media heeft dus wel degelijk superkrachten. Daarnaast heb ik in een relatief korte tijd zoveel leuke mensen mogen leren kennen en zijn er vriendschappen ontstaan. Maar..

Ontwenningsverschijnselen

Nog niet zo heel lang geleden laste ik een break in vanwege de vele gebeurtenissen van de afgelopen 13 maanden. Ook het non stop bezig zijn met social media is een grote reden geweest om er even tussenuit te stappen; het werd me simpelweg teveel. En dus besloot ik er even mee te kappen. Geen telefoon, geen laptop, geen computer. Just me, myself and my family.
I shit you not! De eerste paar dagen bleef ik maar op mijn telefoon gluren en kwam ik geregeld in de verleiding om iets te posten. Wanneer ik een foto maakte dacht ik direct “leuk voor Facebook en Instagram”. What the fuck, Laura? Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig geweest? Ik heb dan ook enorm moeten afkicken. Uiteindelijk koos ik er voor om cold turkey te gaan en social media van mijn telefoon te verwijderen. Even niets, betekent ook echt even helemaal niets.

Wat heb ik in die tussentijd gedaan?

Waanzinnig veel! Ik heb zo’n beetje iedere Netflix serie die ik nog wilde afkijken kunnen zien zonder tussendoor op mijn telefoon te koekeloeren. Ik heb een shitload met foute films gekeken en mijn real life sociale contacten weer even een flinke boost gegeven. Ik heb ontzettend veel blogs bekeken en gestoeid met WordPress om mijn website eindelijk eens te krijgen zoals ík hem wil.
Maar het allerbelangrijkste is dat ik voor mijn gevoel meer tijd met mijn kinderen heb doorgebracht. Nu heb ik het algemene schermbeleid een tijd terug al flink aangescherpt, maar voor mijn gevoel was ik nu er meer bij met mijn hoofd.

Ik heb daarom besloten om mijn tijd op social media anders in te gaan delen. Inmiddels heb ik een leuke app gevonden die mij een beetje helpt met het managen van al het bijwerken; dat scheelt al een flinke slok op een borrel. Uiteindelijk is het echte leven gewoon een miljoen keer belangrijker. Het bloggen en alles wat erbij komt kijken moet gewoon een leuke hobby blijven; meer niet. Dat heb ik inmiddels wel op de harde manier geleerd.

Wordt jij voor je gevoel ook wel eens helemaal opgeslokt door social media?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *