Persoonlijk en lifestyle

Instagram is hard werken

Sinds oktober vorig jaar heb ik een Instagram account; nog helemaal niet zo lang dus. Instagram begon voor mij als een heus privé account om al mijn foto’s van Owen op te spammen. Ik voegde wel hashtags toe maar had totaal geen idee wat je daar nu eigenlijk mee moest of kon. Eerlijk gezegd dacht ik dat je hashtags gewoon gebruikt als een soort online spreektaal, net zoiets als YOLO enzo. Wist ik veel.. Ik ben echt een noob in deze dingen. En nog steeds. Want Instagram is hard werken.
Mijn blog bestaat nu bijna 3 maanden. Een tijdje hiervoor had ik, na een grondige uitleg van een collega over de hashtags, mijn Instagram account al openbaar gezet. In het begin had ik het idee om mijn blog alleen voor mezelf en een klein publiek van vrienden en familie te houden maar gaandeweg leek het me nóg leuker om er écht wat mee te gaan doen. En dan moet je dus “aan de bak”.

The world of Instagram

Dat Instagram helemaal hot is, is wel duidelijk. Facebook noem je gewoon Facebook maar Instagram kun je ook “Insta” noemen of “IG”. Je bereikt er als bedrijf, blogger, vlogger, entertainer, persoon of whatever een gigantisch groot publiek mee. Maar wil je dat publiek laten groeien en ook behouden (wel zo handig dan) dan zijn er een heel hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Ik ben me er eens in gaan verdiepen en kwam, voor mij dan, aardig bizarre dingen tegen.

Posten, tijden, liken, commenten

Allereerst is het belangrijk om met regelmaat te posten; het liefst iedere dag iets maar een overkill is ook weer niet goed. Je “moet” jezelf ook bezig houden met het liken van en commenten op andere berichten; zowel op die van je eigen volgers als die van degene die onder dat vergrootglas verstopt zitten. Maar je mag niet overkomen als een stalker. Er schijnt ook een Instagram wereldklok te zijn?! Hierop kun je blijkbaar zien wanneer je het beste een post kunt plaatsen om de meeste likes en comments te krijgen.

Een mooie feed trekt meer volgers

Ook dat is me al opgevallen; hoe mooier en in sync je feed is, hoe meer volgers je krijgt of hebt. Ik heb heel lang nagedacht over hoe ik mijn feed eruit wilde laten zien. Wit en strak ben ik niet zo van, monochrome vind ik mooi maar niet mooi genoeg om mijn hele account mee vol te knallen en kleurtjes vind ik ook lastig. Daarom ga ik voor bruintinten.  Je kunt ook redelijk goed zien wanneer ik die keuze heb gemaakt, haha. Veel in en rondom mijn huis is bruin en dat past ook het beste bij mij. Soms heb ik wel eens een uitschieter in kleur of zwart wit maar ik wil mijn account wel als mijn account kunnen blijven zien en niet iets moeten maken omdat dat een ander pleased. Het is en blijft mijn content.

Follow for follow

Het is taboe en not done maar toch zie ik het nog heel vaak voorbij komen.
Een spelletje ik volg jou, volg jij dan mij?
Begrijp me niet verkeerd, ik ben dól op; Follow Fridays!
Follow Fridays gaan een beetje per “groep”; mama’s, papa’s, fotografen, fashion, crea shopjes enzovoort. Een heel goede manier om meer volgers te krijgen uit de doelgroep die je voor ogen hebt. Hoe kom je in een Follow Friday you ask? Ballen kweken en gewoon vragen; bij voorkeur aan iemand die al veel volgers heeft. Uiteraard neem jij diegene dan ook weer op in jouw Follow Friday. Easy as pie.
Maar waar ik écht een gruwelijke hekel aan heb zijn de ontvolgers. En dan niet de ontvolgers die jouw feed gewoon niet meer interessant (genoeg) vinden; ieder zijn ding toch? Maar degene die jou ontvolgen simpelweg omdat jij hen niet terug volgt.
Ikzelf ben best een pietlut in het terug volgen. Misschien snijdt ik me daar mee in mijn eigen vingers maar als ik zie dat iemand 23K volgers heeft, zelf maar 200 mensen volgt en content post niet eens in de buurt komt van wat ik zelf post dan weet ik al genoeg. Deze personen zijn er alleen op uit om meer volgers te krijgen en daar doe ik niet aan mee.
Ik ben een trouwe volger. Wanneer ik jou volg kun je er vanuit gaan dat ik je blijf volgen en jouw posts regelmatig voorzie van een like en een persoonlijke reactie. Je krijgt van mij dus niet alleen standaard hartjes en regenboogjes. Stiekem hoop ik gewoon dat mijn volgers net zo trouw zijn als ik.

Volgers kopen

Hou op schei uit. Wat?! Ja. Dit is dus echt een bestaand iets; volgers kopen. Echte business is het. Er zijn bedrijven die adverteren dat ze jou alleen echte, actieve accounts verkopen. Ben ik dan ook te koop? Ik denk het wel, want laatst stond er ineens iemand in mijn overzicht die ik echt nog nooit voorbij had zien komen. Diegene had ook belachelijk veel volgers. Ik snap wel waarom iemand volgers zou kopen maar toch ook weer niet. Het mooiste is toch wanneer je er zelf hard voor gewerkt hebt?

Steady as she goes

Inmiddels staat bij mij de teller net over de 200. En hoe gek het ook klinkt, ik ben er super trots op! Ik steek geen veren in mijn eigen reet maar al die mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in mijn simpele en über burgerlijk leventje doen me gewoon deugd; daar krijg ik echt een warm gevoel van.
ins
Inmiddels ben ik ook gevraagd om, zoals ze dat dan zo mooi noemen, een collab aan te gaan met een superleuke webshop. Waarschijnlijk ben ik een van de velen maar damn, ik voel me dan vereerd hoor! Hou hiervoor zeker mijn Instagram in de gaten.
Ook ben ik via Instagram als gastblogger belandt bij Mama’s Vlog. Super dankbaar ben ik dat sommige van mijn blogs ook daar worden geplaatst!
Zonder Instagram had ik ook al die talloze, waanzinnig leuke shopjes niet ontdekt. Mijn shopping “wereld” gaat ineens veel verder dan de H&M. Stiekem hoop ik ook nog eens mooie Brand Rep binnen te kunnen slepen.
En zo gaat mijn account inmiddels dus best gestaag. Hard werken wordt beloond zeggen ze. Ik vind het, ondanks de soms rare dingen die mensen doen, in ieder geval een van de leukste social media sites van dit moment!
Hoe ga jij om met jouw Instagram?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *