Persoonlijk en lifestyle

Happy birthday to me!

Hiep, hiep hoera! Vandaag ben ik jarig en mag ik alweer 29 kaarsjes uitblazen.
Ik hou van jarig zijn en sta op deze dag altijd even stil bij mijn leven; wat ik heb gewonnen en wat ik heb moeten verliezen. Wat ik heb bereikt en waar ik heb gefaald. Maar ik kijk ook naar de toekomst. Ik ben zo benieuwd hoe mijn leven verder zal verlopen en welke dingen er nog op mijn pad gaan komen.
Op social media zien jullie meer van mijn kinderen dan van mij zelf. Alhoewel je mijn persoonlijkheid terug vind in mijn blogs is er niet zoveel van mij “out there”. Daarom besloot ik een blog te schrijven over mezelf! Lekker egocentrisch, haha! Maar vandaag mag dat want it’s my damn birthday πŸ™‚
Ik schreef niet zomaar een blog over mezelf. Nee! In tegendeel..
Twee maanden lang heb ik mij gebogen over mijn eigen, persoonlijke, one of a kind ABC.
Zo’n vreselijk ABC dat tot in den treure op bruiloften en jubileumfeesten wordt gedaan.

Love it!

Dus ben je benieuwd naar wie ik nu eigenlijk Γ©cht ben? Ga er dan maar voor zitten, want hier komt ie. Altijdmama, of eigenlijk gewoon Laura, beschreven in een ABC’tje.

De A is van…

Altijdmama. Dat moge wel duidelijk zijn. Toen ik besloot om een blog te beginnen moest er een pakkende naam worden verzonnen. Alle namen die me te binnen schoten waren al “bezet”. Na lang zoeken had ik eindelijk een leuke naam gevonden; ordinairymom. Want ja, ik ben maar gewoon een moeder; een van de velen. Tot ik tot mijn grote schrik erachter kwam dat je ordinairy helemaal niet als ordinairy schrijft! Foei! En mijn Engels is nog wel zo goed.. Het moet natuurlijk ordinary zijn. En je raadt het al.. Die naam was uiteraard bezet. Kak. Terug op zoek naar een nieuwe naam. Vervolgens kwam ik een blog tegen over dat je, wanneer je kinderen hebt, eigenlijk voor altijd moeder bent; je komt niet meer uit die rol. And thus altijdmama was born! The more you know πŸ˜‰

De B is van…

Mijn eerste grote liefde(s). De meest intense crush die ik ooit gehad heb:
the Backstreet Boys. Ik vergeet het nooit meer. Als 6 jarig meisje zag ik voor het eerst de videoclip van “We’ve Got It Goin’ On”. Als struck bij lightening stond ik daar voor de televisie. Ik was verliefd. En nog steeds! Posters, beddengoed, koffers, etui, pennen, badlakens, kussens. Ik had en heb het nog allemaal. Tot op de dag van vandaag ga ik losss als ze op de radio of televisie komen. In 2012 mocht ik ze eindelijk live bewonderen en ik heb gegild jongens. Schaamteloos!

De C is van…

Als vouw hoor je toch wel van chocolade en wijn te houden. Ik eet nauwelijks chocolade en wijn lust ik niet eens (ja, ik heb het geprobeerd te leren drinken maar het blijft ranzig). Mij maak je gelukkig met chips! Er zijn maar weinig smaken die ik niet lust. En ja, zodra de zak open gaat moet ie leeg ook.

De D is van…

Dansen. Voetjes van de vloer! En hard ook! Zodra ik muziek hoor, wil ik bewegen; de muziek voelen. Of dat nu met de handjes omhoog of de billen naar achter is. Ik pas mijn dans aan op de muziek die wordt gedraaid. Zelf heb ik ook jarenlang aan stijldansen gedaan. Samen met mijn partner dansten we in de topklasse maar door stage en andere verplichtingen moest ik er noodgewonden mee stoppen.

De E is van…

Eigenwijs. Maar dan tot op het bot. Als ik iets in mijn hoofd heb moet en zal het gebeuren ook al is het niet realistisch. Dit kan een hele mooie eigenschap zijn; het heeft iets van doorzettingsvermogen maar ik ben dus ook regelmatig een pain in the ass.

De F is van…

Fetish. Iedereen heeft wel een kink of een fetish ook al willen ze dat niet toegeven. Ik dus ook; een velletjes fetish om precies te zijn. Heeft er iemand een velletje en mijn ogen spotten dit dan begint mijn buik te kriebelen. Ik moet en zal dat velletje eraf halen! Als ik dit niet mag of kan doen wordt ik oprecht gek. Gun me dat plezier nou gewoon! Al die jaren velletjes trekken hebben me een expert gemaakt dus ik doe je heus geen zeer! Kom hierrrr met dat velletje!

De G is van…

Geloof. Hoewel ik inmiddels peettante ben van die prachtige meisjes hangen wij zelf geen geloof aan. Sander is gedoopt, ik niet. Dit hebben mijn ouders gedaan zodat ik altijd zelf de keuze zou hebben een religie te kiezen. Tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd niets gekozen en dat vind ik prima. Wel vind ik religie een heel fascinerend iets. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe mensen kracht kunnen putten uit geloof en hoe een geloof is ontstaan door de jaren heel. Regelmatig heb ik twee dames aan de deur van de Jehova’s Getuigen die me dan een nieuw boekje komen brengen. Ik lees ze allemaal omdat het me boeit. Maar aantrekken doet het niet.

De H is van…

Hyundai, haha! Op mijn moeder na, want die moet weer moeilijk doen natuurlijk, rijdt iedereen in de familie al jaren Hyundai. Maar voor ze deze auto had, reed ook zij Hyundai. Dit doen we heus niet expres hoor; het zijn gewoon hele fijne en degelijke wagens! Wij hebben er 2 voor de deur staan: een i20 en een ix20. Met zijn allen zorgen we jaarlijks voor een goede omzet bij de lokale dealer in ieder geval.

De I is van…

Introvert. Ondanks dat ik best luidruchtig kan zijn en ik graag onder de mensen ben, ben ik toch ook een best introvert op bepaalde punten. Laatst las een ik blog over de misstanden die ontstaan rondom introverten. Deze wil ik graag met jullie delen en kun je hier lezen.

De J is van…

Jaloers. En dan bedoel ik niet dat ik wil hebben wat een ander heeft maar dat ik bescherm wat al van mij is. Ik krijg serieuze kriebels als ik mijn man zie praten met een onbekende dame. Wie is dat? Wat moet ze? Afblijven! Vrouwen waar manlief goed mee overweg kan vind ik vaak ook niet zo aardig, haha.

De K is van…

Klantenservicemedewerkster. Jup. Al bijna 9 jaar werk ik op de klantenservice. Een baan die zeker niet mag worden onderschat. Iedere dag spreek en mail ik mensen met ieder hun eigen wensen en behoeftes. Soms lastig, soms ook niet. Het is een hele kunst om een compleet scala aan uitdagingen goed af te ronden zodat onze klanten tevreden consumenten hebben en houden.

De L is van…

Luidruchtig. Ik kan enorm aanwezig zijn. Zeker als ik me enorm op mijn gemak voel. Soms merk ik zelf dat ik tΓ© aanwezig ben en probeer ik het wat rustiger maar dit mislukt vaak na 5 minuten. Mijn stem is van nature ook erg hard (zowel letterlijk als figuurlijk). Ik probeer het maar als een WOW factor te zien ofzo, haha!

De M is van…

De grote gele M. Als ik de rest van mijn leven iedere dag McDonald’s zou moeten eten zou ik dat niet eens erg vinden! Ik ben dol op McDonald’s en wordt ook oprecht gelukkig als we dat op tafel hebben staan.

De N is van…

Nieuwsgierigheid. Er zijn een heel hoop dingen die me interesseren en wil er dan ook alles van weten. Wanneer ik weer een nieuw onderwerp heb gevonden om me op te storten dan ga ik er vol overgave in. Mijn nieuwsgierigheid is jammer genoeg vaak ook te morbide. Dat betekent dat ik me dus ook compleet kan verliezen in minder normale zaken. Zaken die me echt hebben doen nadenken over het leven, zaken die me nachtmerries hebben gegeven. Maar positief gezien weet ik van een hoop dingen dus wel wat te vertellen. Geestverrijkend πŸ™‚

De O is van…

Opstaan. Daar ben ik dus gewoon niet goed in. Het duurt zeker een half uur voor ik mijn bed eindelijk eens uitkom. Terwijl als ik uit bed ben direct klaar wakker ben dus waarom kan ik dan niet gewoon meteen mijn bed uit? Geen idee. Het ligt gewoon zo lekker!

De P is van…

Poetsfreak. Ik hou van een schoon en opgeruimd huis; alles netjes aan kant en alles heerlijk fris. Dat dit soms niet helemaal niet lukt met 2 kinderen een man kan me vreselijk irriteren. Dat ik geen doorgewinterde poetser ben bleek wel toen mijn moeder afgelopen zomer in mijn zwangerschapsverlof mijn huis even onder handen kwam nemen. Die vrouw is naar de huishoudschool gegaan en dat was te merken ook. Mijn moeder is een beest in poetsen! Daar kan ik nog veel van leren, haha.

De is Q is van…

Qonmogelijk. Sorry, maar ik kon hier dus echt niets op verzinnen hΓ¨ πŸ˜›

De R is van…

Roadrage. Ik ben zeker niet de beste chauffeur van Nederland. Als ik mezelf mag beoordelen vind ik dat ik redelijk een potje kan autorijden. Maar sommige mensen op de weg. Man, man, man, man man.. Dan kruipt het bloed waar het niet kruipen kan en wordt ik bezeten door een enorme roadrage; ik zucht, steun, kreun en ja ik vloek achter het stuur. Met mijn kinderen in de auto pas ik mijn taalgebruik uiteraard aan naar wat acceptabel is. Maar toch roept inmiddels ook Owen dat bepaalde weggebruikers terug naar de autoschool moeten. Oeps.

De S is van…

Strijken. Ik haaaaattttt strijken. En dat is nog zacht uitgedrukt. Toen we verhuisden naar onze huidige wonen kochten we een droger. Zodra deze was aangesloten heb ik de strijkplank en het bijbehoren strijkijzer direct ritueel verbrand. Onding.

De T is van…

Tandarts. Oh, hou op! Als ik 1 ding eng vind, is het wel om naar de tandarts te gaan. Als kind zijnde is zonder enige aankondiging geboord zonder verdoving en zijn er een keer klemmen om mijn kiezen gezet die vervolgens natuurlijk los schoten met alle gevolgen van dien. Inmiddels heb ik een hele lieve tandarts die me goed gerust weet te stellen maar nog altijd lig ik met mijn handen strak in elkaar gevouwen te rillen in de stoel. Brrr.

De U is van…

Uitslapen. Vroeger kon ik tot in de middag slapen. Heerlijk vond ik dat! Inmiddels is met 2 kleine kinderen de gedachte aan uitslapen al heerlijk, haha. Wanneer wij onze kinderen een nachtje uit logeren doen en dus zelf eindelijk weer eens mogen uitslapen kan ik nog altijd tot in de middag slapen. Echter ben ik dan de rest van de dag zΓ³ brak! Je went dus wel degelijk aan slaapgebrek.

De V is van…

Volleybal. Op de basisschool kreeg je een keer per jaar altijd een boekje met alle sporten in de buurt waar je dan gratis een keer mocht mee doen om zo het sporten te stimuleren. De enige sport die me aansprak was volleybal en dus ging ik 2 keer oefenen. Dit beviel zo goed dat ik dit jaren achtereen heb gedaan. Jammer genoeg is de club waarvoor ik speelde opgehouden te bestaan en sprak de sfeer bij de een andere club in de buurt me niet aan. Wat voetbal is voor sommige mannen, is volleybal voor mij. Ik kijk graag wedstrijden op televisie en denk dan met weemoed terug aan “mijn” tijd.

De W is van…

Wackeeeennn! Wacken Open Air that is; het grootste heavy metal festival in Europa. Dit is een festival like no other en verklapt meteen mijn muzieksmaak. Alhoewel ik ook dol ben op 80’s muziek hoor. Maar wat een geweldige tijden hebben we hier gehad! Lekker met zijn 80.000en in een tentje op een weiland ergens in Duitsland en genieten van de muziek, het weer en de sfeer! Je zou het haast vakantie noemen.

De X is van…

Xenos. Die winkel vermijd ik dus zo hard mogelijk. Hoewel ik dol ben op alle spulletjes die er worden verkocht, shop ik ook hier toch liever online. De geur die in deze winkels hangt (lees: alle wereldgeuren door elkaar) vind ik zo penetrant! Ik wordt er spontaan misselijk van. Zodra ik Xenos binnenstap raak ik binnen no-time misselijk. Of dit inmiddels psychologisch is, is niet feitelijk vastgesteld.

De Y is van…

Yahtzee. Ik ben een sucker for boardgames! Het liefst zou ik ieder weekend een spelletjesavond houden maar onze collectie is momenteel nog niet zo groot. Bordspellen zijn soms verrekte duur dus kopen we eens per jaar 2 of 3 spellen erbij. Ik zou het super tof vinden als ik over een aantal jaren gewoon een big ass spelletjes kast heb staan!

De Z is van…

Zwarte humor. Manlief en ik hebben beide redelijk droge en zwarte humor. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd jammer genoeg. Of het wordt te serieus genomen. Zonde! Zo hebben wij met een bijzonder donker maar oh zo leuk kaartspel aan vrienden bekend gemaakt dat Kenzie onderweg was.

Tja, wij houden er van πŸ˜›

Als je dit leest heb je mijn epistel over mezelf overleefd! Als je jezelf nu eens uit wil dagen zou ik zeggen maak er ook eens over jezelf. Ik ben heel benieuwd naar jullie ABC!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *