Mama zijn

Er is er een jarig!

Lieve Owen,
Vandaag is de dag dat jij alweer 4 kaarsjes uit blazen mag! Het cliché is echt waar; de tijd vliegt. Ik herinner me jouw geboorte nog als de dag van gisteren. Op een aantal uren na kan ik alles nog in detail navertellen. Ik weet nog precies hoe het voelde om mijn hand op jouw kleine hoofdje te leggen, hoe je smakte met je mondje en hoe je met je knuistjes in mijn vingers kneep. Je eerste lachje, je eerste woordje, je eerste stapjes, je eerste alles.. Nu je 4 jaar bent gaan we weer een hoop nieuwe eerste keren meemaken; je eerste keer naar de basisschool, je eerste speelafspraakje, je eerste kinderfeestje.

Ik kan het allemaal nog niet zo goed verwerken. Voor mijn gevoel ben je er nog maar zo kort en toch is het alsof je er altijd al bent geweest. Ik heb zo lang en hard moeten vechten voor jou én voor mezelf dat ik misschien meer heb moeten missen van jouw eerste jaar dan ik zou willen. Maar gelukkig zijn we vier handen op één buik.

Je bent mijn eerste, mijn oudste kind. Je bent lief, sociaal, grappig, nieuwsgierig en een echte superheld in vermomming. Onrecht kan bij jou niet door de beugel en je werpt je als een ware beschermheer op voor je zusje. Je bent een grote bonk energie die door de kamer stuitert. Je bent het zonnetje in huis, maar soms ook een fikse onweersbui. Je bent gevoelig, maar hebt ook een ijzersterke wil. “Nee” komt niet voor in jouw woordenboek. Ik weet zeker dat dit later goed van pas komt als je eenmaal volwassen bent.

Maar voor het zover is moet je genieten. Genieten van je kind zijn en van de geweldige tijd die je gaat hebben op school en daarnaast. Spelen, rennen, ravotten, leren zwemmen, op een sport gaan. Schoolreisjes, sportdagen, kerstdiners. Nog meer blauwe plekken, schrammen en butsen oplopen; de wereld ontdekken. Jezelf nog meer ontwikkelen en jezelf nog meer leren kennen. Grenzen opzoeken en er keihard overheen gaan. Je moeder meerdere malen tot tranen toe roeren en aan het huilen maken terwijl je vader nog eens diep zucht als je weer eens niet luisteren wil.

Ik heb het al eens eerder geschreven: ook al wil ik je soms met een groot Te Koop bord bij de supermarkt zetten, je bent het mooiste wat ik ooit gemaakt en gekregen heb. Je bent perfect zoals je bent. Mijn kleine, grote vent! Van harte gefeliciteerd met je 4e verjaardag.

Papa en mama houden van je!

Uitgelichte foto: Captured by Do

Eén reactie

  • Laura

    Lieve Owen! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! 🎈 en wat wordt je groot. En knap. En leuk. Laat het grote schoolavontuur nu maar beginnen!
    Lieve Laura en Sander, gefeliciteerd met jullie mooie man. Maak er een leuke dag van vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *