Persoonlijk en lifestyle

Een jaar in vogelvlucht

De laatste dag van 2017 is aangebroken. Vannacht om 00.00u luiden we met champagne (of cola) het nieuwe jaar in. Oud & Nieuw is voor mij altijd bijzonder emotioneel; altijd al geweest. Ieder jaar sta ik even stil bij hetgeen ik mee heb moeten maken en hetgeen ik mee heb mogen maken. Ondanks dat ik nog maar 28 ben, draag ik een flinke rugzak met me mee. Daarom sta ik ook nu weer stil bij het jaar dat nu bijna voorbij is.

Prachtig jaar

Eigenlijk was 2017 een prachtig jaar.
Het was het jaar waarin we mijn kleine bolide inruilden voor een degelijke MPV. Het jaar waarin we ons 10 jarig jubileum vierden in Centerparcs en we nog even alle aandacht aan onze oudste konden geven. Het was het jaar waarin ik moeder mocht worden van een fantastische dochter en waarbij ik ook nog eens het geweldige voorrecht had om de portfolio van Captured by Do te vullen.

Het jaar waarin ik  moeder mocht zijn van 2 geweldige kinderen. Het jaar waarin we met deze kinderen met een leeftijd van 2,5 jaar en 7 weken oud op vakantie gingen naar Frankrijk. Met de auto. Want yolo.

Het was het jaar waarin ik met mijn blog begon; een stukje dagboek wat me inmiddels enorm dierbaar is geworden en me veel dankbaarheid heeft bezorgd. Het jaar waarbij ik mocht aansluiten op Mama’s Vlog. Het was het jaar waarin we genoten van een heerlijke zomer en écht tijd met elkaar door brachten. Het was ook het jaar dat Owen mocht beginnen op de peuterspeelzaal en ik weer een stukje moest leren loslaten. Het was het jaar waarin ik weer meter werd van een tweede petekindje, Lizzy. En het was het jaar waarin we begonnen met Hello Fresh. Het jaar waarin we voor het eerst Sinterklaas bewust vierden. Het jaar waarin Owen al weer 3 jaar oud werd en ik voor het eerst een grote traktatie moest bereiden.

Zwaar jaar

Maar het was zeker ook niet allemaal rozengeur en maneschijn.
Het jaar waarin we erachter kwamen dat we gruwelijk zijn besodemieterd door onze “tuinman” en de hele zomer in een verzakte tuin hebben moeten doorbrengen. 2017 Was emotioneel ook een heel zwaar jaar; ik hoopte vurig en vocht hard om een tweede postpartum depressie te voorkomen. Het jaar waarin ik eindelijk op een roze wolk leefde maar tegelijkertijd worstelde met enorme schuldgevoelens richting Owen. Het was een jaar waarin we enorm moesten schipperen met het verdelen van de aandacht tussen onze twee kinderen; het jaar waarin onze zoon het zichzelf en ons besloot enorm moeilijk te maken. Het jaar waarin onze pasgeboren dochter tot twee keer toe 4 dagen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Het jaar waarin we flinke zorgen om haar hebben gehad vanwege alle problemen met het drinken. Het was het jaar van de slapeloze nachten en de rusteloze dagen. En ook het jaar waarin we financieel enorm op onze muil zijn gegaan en flink moesten budgetteren. Dat alles zorgde er voor dat het ook het jaar van huwelijkse spanningen is geweest; het jaar waarin de liefde écht op de proef werd gesteld.

Blik op de toekomst

Maar we zijn niet voor niets al bijna 11 jaar samen; ook dit jaar zijn we weer samen doorgekomen en hebben we samen overwonnen. Ondanks alle zorgen en troubles kijk ik toch met een goed gevoel terug op 2017.

We beginnen 2018 met frisse moed en vol goede voornemens; genieten van en met elkaar. Aankomend jaar zullen we ook weer flink wat investeringen doen in en aan ons huis. 2018 Zal een jaar voor mijlpalen worden voor Kenzie. Ze zal gaan kruipen, lopen en beginnen met praten. Inmiddels  hebben we ook een weekendje weg geboekt; er even als gezin tussen uit, heerlijk! Ik kijk er dan ook echt naar uit. De vakantie zal in 2018 in eigen land worden gevierd dus hopen we op weer zo’n prachtige zomer als afgelopen jaar. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over!

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *