Mama zijn

Dingen die ik eigenlijk niet anders doe

Men zegt dat je bij een tweede (of derde, of vierde, of vijfde) kind dingen anders doet dan bij je eerste kind. Omdat je dingen hebt (bij)geleerd of simpelweg omdat je nieuwe baby totaal anders is en nieuwe of andere dingen nodig heeft. Vooraf wist ik niet wat ik precies anders zou willen of gaan doen. Owen zijn babytijd was op zijn zachtst gezegd geen goed referentiekader voor mij als moeder. Daarnaast was hij ook geen makkelijke baby. Ik begon dus eigenlijk compleet blanco aan dit tweede avontuur.
Je leest veel blogs van mama’s die schrijven wat ze dan nu precies anders doen. Nu Kenzie 3 maanden oud is en ik terugblik op hoe ik het tot nu toe “gedaan” heb doe ik eigenlijk heel veel hetzelfde als bij Owen. Onbewust heeft dit alles te maken met mijn eerste ervaring. Ik zette de dingen die ik dus eigenlijk niet anders doe op een rijtje:

 • Kenzie gaat minstens 1 keer per dag thuis op bed.
  Owen had veel behoefte aan rust en regelmaat en sliep alleen in zijn eigen bed. Kenzie daarentegen kan ik eigenlijk overal mee naartoe nemen; die slaapt waar ze ligt en is zelfs als ze moe is nog vriendelijk tegen de hele wereld. En toch wil ik haar 1 keer per dag thuis op bed hebben. Die RRR-en zitten er echt ingebakken bij mij.
 • Voeden op de klok.
  Ik riep het nog zo hard; bij deze ga ik echt voeden op verzoek. En toch vind ik dat best lastig. Ik merk dat ik toch naar de klok kijk. De eerste weken maakte ik, toen ze nog op 7 voedingen per dag zat, haar ’s middags na 4 uur toch maar wakker omdat ik anders ’s avonds “rot” uit kwam. Misschien ben ik wel teveel gesteld op een goede nachtrust en hoop ik door te voeden op tijd door te kunnen slapen. Inmiddels is wel duidelijk dat dat ook niet altijd het geval is, haha! En toch kan ik het niet loslaten.
 • Laten huilen.
  Owen was een huilbaby en dus leerde ik al snel om hem te laten huilen; ik kon nu eenmaal niet 9 uur per dag met een krijsende baby op mijn arm zitten. Ik had soms écht even die ademruimte nodig. Kenzie huilt alleen wanneer er iets op doet. Daarom voel ik me soms ook best een ontaarde moeder dat ik haar eerst even laat huilen. Zelfs al kan ik er (nog steeds) niet goed tegen.
 • Snel naar de dokter.
  Ik ben dus zo’n overbezorgde moeder. Owen is een echte brokkenpiloot en dus zaten en zitten we met regelmaat bij de huisarts om weer eens iets te laten plakken. Maar ook met alle kinderziektes ging ik met hem langs en alhoewel ik weet dat er erbij hoort, toch overheerst dan dat onderbuik gevoel en klim ik ook dit keer weer in de telefoon.

e06c907cfd71e78a6293501e58cf6a84--first-kid-humour-quotesFowl Language Comics

Zijn er dingen die ik wél anders doe? Ja hoor!

De kinderwagen is nog maar 3 keer aangeraakt omdat ik nu een draagzak gebruik en deze overal mee naartoe gaat en dit keer mag niet iedereen mijn kind de fles geven; ik doe het veel liever zelf. Ik spreek mijn mening meer hardop uit omdat ik vind dat ik dat bij Owen te weinig heb gedaan. Dat wordt me soms niet in dank afgenomen maar het is en blijft mijn baby. Iets met een moeder beer en haar jong..

Zijn er dingen die jij hetzelfde doet terwijl dat eigenlijk niet nodig is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *