Mama zijn

De gekste zwangerschapscravings op een rij

Je hebt een craving, of je hebt hem niet; jezelf tijdens je zwangerschap he-le-maal klem eten aan een bepaalde snack. Bij Owen heb ik werkelijk hele dagen alleen maar krentenbrood gegeten en cassis gedronken. En alleen die van de Lidl was goed genoeg. Hoe durfde mijn man aan te komen met cassis van de Albert Heijn? Hij was zijn leven niet zeker op dat moment, haha! Bij Kenzie had ik gek genoeg nergens echt trek in. Sterker nog: ik kreeg een enorme aversie voor eten waardoor ik de nodige kilo’s verloor. En ik was (godzijdank) niet eens misselijk.

Na wat reminiscing over mijn zwangerschappen leek me me leuk om mijn volgers (klinkt zo sektarisch)/ jullie te vragen welke cravings jullie eigenlijk hadden. Daar kwamen heel veel bijzondere antwoorden op! Ik besloot de meest gekke (en bizarre!) zwangerschapscravings op een rijtje te zetten.

Miranda (30) – @insta.miran

Craving: Augurk met schuimblokjes
Tijdens mijn zwangerschap had ik heel erg behoefte aan iets zoets, maar wilde dit ook afwisselen met iets zuurs. Ik besloot de koelkast open te trekken vond daar een pot augurken. Zo ontstond mijn craving. Niemand, maar dan ook echt niemand in mijn omgeving begreep me en mijn vriend wilde me niet meer kennen..

Sharon (31) – @liefleven.sharon

Craving: Tandpasta eten
Bij mijn oudste had ik hyperemesis gravidarum, ook wel extreme zwangerschapsmisselijkheid genoemd, en ik had een mega behoefte aan munt; zowel de geur als de smaak. Ik wilde de hele dag mijn tanden poetsen en het liefst een hapje tandpasta eten. Momenteel ben ik zwanger van baby nummer 4 en ook nu wil ik heel erg graag tandpasta eten. Iedereen vond en vind het maar gek en mijn man moet me echt tegenhouden als ik zeg dat ik wel een hapje tandpasta zou lusten..

Trieneke (26) – @raising_tiny_monsters

Craving: Chocolade ijs met dropveters
Ik had zo’n zin in chocolade ijs, maar dan wel met dropveters! Toen ik het daadwerkelijk ging halen keek iedereen mij aan of ik wel helemaal lekker was, haha!

Erna (30) – @ernadebruin

Craving: Komkommer met satésaus
Tijdens een barbecue had ik toevallig komkommer en satésaus op mijn bord. Een super lekkere combinatie kwam ik achter. Normaal heb ik een allergie voor komkommer, maar tijdens mijn zwangerschap kon ik dit gewoon eten! Heerlijk die frisse komkommer met lauwe satésaus, haha. Gek genoeg vind mijn zoon het nu ook een lekkere combi 😉

Nadine (32) – @byyellows

Craving: Blokjes kaas met stroop
Heel veel stroop! En dan bedoel ik pannenkoekenstroop. Hoe ik erop kwam weet ik niet, Ik wist de eerste keer nog niet eens dat ik in verwachting was.. Ik stond het ineens te maken en zat met een bord vol kaas en stroop op de bank televisie te kijken. Ondertussen keek mijn man me heel raar aan. Ik bood hem ook wat aan, maar hij bleef maar raar kijken en zei: “Ik heb liever dat jij even een zwangerschapstest doet”. Drie dagen later had ik inderdaad een positieve test in handen.

Wat was jouw ultieme zwangerschapscraving?

Uitgelichte foto: Ali InayUnsplash

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *