Persoonlijk en lifestyle

Cakesmash: yay or nay?

Ook weer zo’n dingetje wat is overgewaaid vanuit Amerika; de cakesmash. Wanneer jouw baby zijn of haar eerste verjaardag nadert zet je hem of haar neer voor een grote taart en laat je de boel de boel. Doet ie het of doet ie het niet? Gekleed in een hysterisch jurkje of mini tuxedo laat je jouw kind helemaal gaan terwijl een professionele fotograaf dit moment vast laat leggen. Of je doet het natuurlijk lekker zelf. Daarna wordt je kind in een prachtig badje op pootjes gestopt en worden er nog foto’s gemaakt van een zogenoemde bad sessie.

Niets voor mij!

Ik doe niet aan tierelantijntjes en geposeerde foto’s zijn evenmin mijn ding. Wanneer ik denk aan een cakesmash, denk ik inderdaad aan zo’n over de top outfit en een veel te warme en vooropgezette studio. Om deze reden hebben wij Owen dan ook geen cakesmash laten doen toen hij 1 jaar werd. Ook bij Kenzie kwam het idee niet eens bij ons op om haar dit aan te doen. Ze heeft al een enorme issue met eten en zou vast niet vol op die taart gaan. Toen ik het erover had met de fotograaf die ook haar geboorte heeft vastgelegd, riep ik heel hard nee toen ik de foto’s van een andere cakesmash zag welke zij heeft gefotografeerd. Nope, just nope. Niets voor mij.

De keuze is blijkbaar toch reuze

Dominique wees me er op dat het dan misschien leuk zou zijn om een cakesmash buiten te doen. Yeah right.. Waar dan? In mijn achtertuin? Zit ik met die rotzooi zeker. No way.
Tot ze me een aantal foto’s stuurde die ze van Google had afgeplukt. Ik was op slag verliefd op de prachtige natuur settings en vooral de eenvoud ervan en zonder aarzelen besloot ik toch overstag te gaan en een cakesmash te boeken.

Props

De setting heb ik helemaal zelf uitgekozen. Waar je bij sommige fotografen extra moet betalen om dit te mogen doen (ja, echt) mocht ik bij Dominique kiezen wat ik wilde. Uiteindelijk koos ik voor een tipi met wat versieringen en een kratje. Niets meer, niets minder.

DSC_3074.jpg

Location, location, location

De locatie stelde de fotograaf voor; de fotoshoot zou plaatsvinden op de heide in Bergen op Zoom., maar werd later gewijzigd naar een natuur gebied in mijn eigen woonplaats omdat hier op dat moment veel prachtige wilde bloemen groeiden.
Omdat de weersvoorspellingen hoogzomer aangaven wilde ik zo vroeg mogelijk de cakesmash doen. Niet alleen omdat de temperatuur dan nog enigszins te handelen was, maar vooral omdat het licht ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat mooier én warmer is. Nu is er altijd nog de mogelijkheid om de foto’s na te bewerken natuurlijk, maar hoe mooier het licht, hoe mooier de uiteindelijke foto.

De taart

Ook die heb ik zelf uitgekozen en is gemaakt door Dominique zelf! Omdat de taart zelf natuurlijk ook een prop is, vond ik dat deze in de rest van de setting moest passen. Daarom liet ik een simpele dripcake maken en decoreren met spekkies; allemaal zachte pastel kleuren. Er was niet zo heel veel om te kunnen smashen omdat er weinig botercrème werd gebruikt, maar dit was voor mij ook eigenlijk helemaal niet belangrijk. Ik wilde gewoon mooie foto’s van mijn nog mooiere kind.

DSC_3079.jpg

De outfit

Voor mij geen hysterische outfit met een glitterhoedje om het af te maken. Ik heb uiteraard wel wat rond gekeken bij onze grote vriend Ali maar vond niets wat me aanstond. De fotograaf had zelf een aantal outfits om uit te kiezen, maar ook deze vielen in de categorie over the top. De tutu vond ik dan wel weer erg schattig en besloot deze te combineren met een eenvoudige witte romper.

DSC_3250.jpg

D-Day

Op de dag van de cakesmash vertrok ik om 07.45u (I shit you not) naar Dominique. We laadden alles in de auto en reden naar de Melanen. Na wat scouten vonden we een mooie plek om te boel op te zetten. Lang leve de Tula, want ik kon Kenzie prima op mijn rug dragen terwijl er nog wat heen er weer werd gelopen om spullen te pakken. Als laatste werd de taart neergezet en het feest kon beginnen.

Uiteraard wilde Kenzie niets van de taart weten; alleen de cake topper vond ze interessant en al vrij gauw wilde ze steeds het kratje bestijgen om te gaan staan. Gelukkig was ze goed gezind en gaf een paar prachtige lachjes, maar de taart bleef vooralsnog onaangeraakt staan als decoratie.
Ik zou natuurlijk geen loedermoeder zijn als ik niet zou proberen het smashen wat te bevorderen en probeerde haar een stuk botercrème te laten proeven. Ook haar haren bleven voor haar gezicht vallen en dus smeerde ik zelfs wat in haar haren. Kenzie was het hier echter niet mee eens en zette het op een blèren. Na meerdere pogingen zijn we maar gestopt. Het was inmiddels ook langzaam tijd om te gaan slapen en het werd al snel erg warm op de open vlakte.

Het resultaat

Binnen een aantal dagen ontving ik alle foto’s en ik ben er enorm blij mee! De foto’s zijn precies zoals mijn dochter is en dat vind ik altijd mega belangrijk; een persoonlijkheid moet van de foto af te lezen zijn. Op social media deelde ik al een aantal foto’s en zeg nou zelf, ze zijn toch echt super gaaf geworden?!

Twijfel je om een cakesmash te laten doen, maar weet je niet goed of een geënsceneerde studio iets voor jullie is? Informeer dan eens bij verschillende fotografen bij jou in de buurt. Vaak is er dus veel meer mogelijk dan je denkt! Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden.

Heeft jouw kindje een cakesmash gehad? En hoe kijk jij hier op terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *