Mama zijn

Cadeaus voor een dreumes

Inmiddels is Kenzie alweer een tijdje geen baby meer; afgelopen juni werd ze alweer 1 jaar en is ze nu officieel een dreumes. Hoewel ik haar nog steeds mijn baby noem (ik zit heus niet in een ontkenningsfase), rees voorafgaand aan haar eerste verjaardag de vraag wat we in godsnaam op haar verlanglijstje zouden zetten. Want wat geef je een baby/dreumes/kind wat 1 jaar wordt? Natuurlijk hebben ook deze kleine mensjes soms al sterk een eigen voorkeur, maar wat ze nu écht leuk vinden blijf toch altijd een beetje een mysterie.
Ons huis kan al makkelijk door voor een Intertoys, dus wilden we niet al te veel op haar lijstje zetten. Daarbij hebben we ook naar Kenzie gekeken en hoe zij zich op dit moment ontwikkelt; voor baby speelgoed is ze nu toch echt wel te groot, maar met speelgoed voor een dreumes van anderhalf kan ze nog niet zo veel. Lastig, lastig en nog eens lastig. Uiteindelijk wist ik toch een mooi lijstje te maken via Lijstje.nl . Persoonlijk vind ik dit een enorm fijne site om zelf een lijstje op te zetten of om vanaf te kunnen strepen. Zo weet je zeker dat wat je koopt, altijd een goede keus is. Tegenwoordig kun je in sommige speelgoedwinkels een verjaardagskist laten vullen waar je gasten dan vervolgens uit kunnen kiezen. Ideaal als je het mij vraagt! Als er iemand slecht is in het kopen van cadeaus, ben ik het wel.

Ons cadeau

Voor we überhaupt aan een lijstje toe kwamen, moesten we eerst zelf verzinnen wat te geven. Uiteindelijk viel onze keuze op de VTech 5 in 1 Letter Locomotief. Deze trein is te gebruiken als loopkar/walker, maar er kan ook prima zittend aan worden gespeeld. Je krijgt er verschillende blokjes bij welke op meerdere manier kunnen worden gebruikt bij het spelen. Goed voor de grove én fijne motoriek. Belangrijker nog: het volume is regelbaar en zelfs op de hardste stand klinkt het gelukkig niet zo hysterisch als het meeste speelgoed.
Kenzie vind het prachtig om de blokjes in de tunnel te stoppen en op alle knopjes te rammen. Sinds ze ook doorheeft dat ze erachter kan lopen is ze helemaal fan. Erop zitten is nog wel lastig omdat ze daar simpelweg de lengte nog niet voor heeft, maar dat mag de pret echt niet drukken. Kortom, een zeer geslaagd cadeau!

IMG_1448.JPG

Cadeaus van het lijstje

Er stonden meerdere dingen op Kenzie haar lijstje. Zelf vind ik het altijd fijn om zelf een uitgebreide keuze te hebben in verschillende prijsklassen. Om deze reden hadden wij ook een flinke variatie in speelgoed en prijs. Van mijn moeder kreeg ze een VTech Activiteitenkubus.

IMG_1594.JPG

Aan iedere kant is iets anders te beleven. Daarnaast dient hij ook als vormenstoof en dus ideaal voor het oefenen van hand oog coördinatie. Waar Owen uren met zijn eigen kubus kon spelen, vind Kenzie er op dit moment niet zo heel veel aan. Alleen de kant met de knipperende lampjes en het boekje vind ze leuk, maar kan haar ook weer niet langer dan 2 minuten boeien.
Van mijn vader en zijn vriendin kreeg Kenzie de VTech Vrolijke Vormenkever.

IMG_1595.JPG

Om heel eerlijk te zijn was ík degene die wel een beetje teleurgesteld was in dit stukje speelgoed. De vormpjes kunnen niet in de kever worden geklikt zoals ik had gehoopt, maar vallen er bij de kleinste beweging al uit. En Kenzie vind het leuk om hem te bewegen, want naarmate de kever harder over de vloer rijdt, gaat het liedje wat op dat moment wordt afgespeeld steeds sneller en sneller. Zij vind het geweldig, maar ik ben inmiddels alle vormpjes alweer kwijt.

Van mijn oma kreeg ze het VTech Zoef Zoef Dieren Kippenhok. Met reden kozen wij deze simpele baan uit; hij bestaat uit weinig onderdelen en is makkelijk om mee te spelen. Nadat het in elkaar zetten van dit ogenschijnlijk simpele ding bijna uitmondde in een huwelijkscrisis is hij tot nu toe nog nauwelijks gebruikt. De kip vind Kenzie overigens wel helemaal het einde. Schijnbaar is de kam ook heerlijk om op te kauwen. Van mijn andere oma kreeg ze My Little BABY Born – First Love.

IMG_1598.JPG

Kenzie is weg van mijn originele Baby Born, maar hij is simpelweg nog te zwaar voor haar om goed vast te kunnen pakken. Deze Baby Born is speciaal gemaakt voor de kleintjes die al graag met poppen spelen en ook onze dochter kan al heel goed moederen over dit kleine popje! Met een speelgoed flesje wat we ooit ergens op de kop hebben getikt voor Owen, probeert ze dit popje al drinken te geven en ze kroelt er lustig op los. Zodra ze de pop ziet, begint ze te kraaien en kruipt er als een malle naar toe. Groot succes dus!

Wat ik ook op haar lijstje had gezet was een kliederschort. Nu nog 16 maten te groot en zéker ook nog niet om te knutselen, maar ideaal voor de avond maaltijden! Nu ze zelf wil proberen te eten kun je je misschien wel voorstellen dat dit één grote tering bende geeft, dus dan is zo’n kliederschort ideaal! Zij is er misschien niet zo blij mee, papa en mama wel 😉

Van andere vrienden kreeg ze de Fisher Price Speeltelefoon.

IMG_1602.JPG

Wie kent hem niet? En wie heeft hem zelf ook niet gehad? No words needed.
Regelrechte hit! Ze vind het prachtig om te bellen en te rammen op de draaischijf. Nu al een druk bezette vrouw.

Ook kreeg ze nog Crayola Kleurpotloden. Lekker groot en ideaal voor die kleine handjes. Geef haar een stuk papier en ze is los. Ze moet alleen nog leren om ze niet op te eten.
Van mijn tante en mijn nicht heeft ze een stapel mooie kleertjes gekregen en van mijn andere nicht en oom kreeg ze nog wat voor in haar spaarpot. Ook hier heb ik toevallig een week of twee geleden nog wat kleertjes van gekocht.

Kortom, Kenzie is flink verwend. Ook Owen speelt graag met al het nieuwe speelgoed dus tot nu toe hebben we er al flink veel plezier van!

Wat is het favoriete speelgoed van jullie kindjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *