Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

Blog top 10 van 2018!

Wat is het afgelopen jaar snel gegaan zeg. Als ik terug denk aan alle mooie en minder mooie momenten van 2018 lijkt het wel als de dag van gisteren. Mijn blog is het afgelopen jaar enorm gegroeid, ondanks dat ik een tweetal periodes absolute radiostilte inlaste. Toch heb ik stiekem een hoop gepubliceerd en is er veel door jullie gelezen! Het leek me dan een leuk een top 10 te maken van mijn posts; mijn 10 best gelezen blogs. Lezen jullie mee?

1. Wat ik dacht tijdens mijn tweede bevalling – 22 april 2018

Met stip op nummer 1! Mijn gedachten tijdens mijn tweede bevalling zijn massaal gelezen én gedeeld op Facebook. Ik heb hier ook zo ontzettend veel feedback op gekregen en nog steeds weten een hoop mensen deze blog te vinden. Het beste vermaak is leedvermaak 😉 Mocht je hem toch gemist hebben, dan kun je hem hier nog eens lezen.

2. Review: Sand and Sky – Purifying Pink Clay Mask – 4 februari 2018

Nooit had ik me kunnen bedenken dat een blog die ik er zomaar tussendoor online knalde zo’n succes zou worden. Deze review over het heerlijke gezichtsmasker van Sand and Sky is compleet zijn eigen leven gaan leiden en staat inmiddels boven aan de Google zoekresultaten als je zoekt op “Sand and Sky review Nederlands”. Zo cool! Dagelijks wordt dit artikel tientallen keren gelezen en ik heb al een hoop vragen in mijn inbox mogen beantwoorden. Ook benieuwd naar dit super fijne masker? Lees mijn blog hier nog een keer.

3. Wat ik dacht tijdens mijn eerste bevalling – 15 april 2018

Tja, niet verrassend dat deze in de top 3 staat als je de nummer 1 bekijkt. Wél vond ik het grappig dat deel 2 dus vaker werd gelezen dan deel 1. Bij mijn eerste bevalling waren mijn gedachten ook wel iets chaotischer als bij mijn tweede bevalling, maar ook hier kun je al lezen over de door mij gevreesde breinaald!

4. Kraamtijd geheimen – 18 april 2018

De kraamtijd is een bijzondere tijd, maar ook een tijd waarin er een hoop op je af komt. Dingen waarvan je vooraf graag had willen weten dat ze zouden gebeuren. Er rust namelijk nogal een soort van geheimhouding op deze periode uit je leven. De dingen die ik vooraf graag had willen weten zette ik op een rijtje en is veel gelezen door mama’s in spé. Je vind deze blog hier.

5. 10x Herkenbaar als je flesvoeding geeft – 14 januari 2018

Borstvoeding is altijd de beste keuze voor je kindje. Maar wanneer de borstvoeding niet lukt of wanneer je een andere keuze maakt kom je in de wereld van kunstvoeding terecht. Ik maakte een lijstje met herkenbare punten als je je kindje de fles geeft en ik bleek niet de enige die niet goed kon tellen! Benieuwd waar ik het over heb? Dan kun je mijn blog hier alsnog lezen.

6. Review: BOOBOO Slaap Lekker Balsem – 25 april 2018

Weer een review, maar ik begrijp het wel. Als je een kleintje hebt die maar niet wil doorslapen ben je als ouder zijnde bereid om alles te proberen; je grijpt ieder mogelijk handvat met beide handen aan. Wanneer je een mogelijke oplossing hebt gevonden, wil je natuurlijk weten of dit werkt en ga je op zoek naar ervaringen. Speciaal voor deze groep ouders schreef ik de review over de BOOBOO Slaap Lekker balsem van Natuurlijk Dichtbij. Ons heeft de balsem heel veel gebracht. Inmiddels gebruiken we hem alleen nog als we merken dat de nachten weer wat stroever verlopen.

7. Het zou je dochter maar zijn – 9 september 2018

Ik schreef een blog over het hebben van een dochter in een tijdperk waarin we het moeten doen met rolmodellen die schaars tot niet gekleed zijn, waar drank en drugs prima in een videoclip kunnen en we dagelijks #metoo verhalen lezen. Wat zou ik doen als mijn dochter half naakt de trap af komt lopen en vrolijk roept dat ze gaat stappen? En kunnen we er überhaupt wel iets aan doen? Blijkbaar een vraag die veel ouders zichzelf stellen gezien de mate waarin deze blog is gelezen.

8. Open en eerlijk – 7 januari 2018

Begin dit jaar zat ik er even helemaal doorheen. En wat kun je dan beter doen dan het van je afschrijven? Mijn klaagzang werd zo prachtig mooi opgevangen en teruggekaatst met een flinke lading aan liefde. En dat is precies de reden waarom ik ooit met mijn blog ben begonnen. AltijdMama staat voor openheid en eerlijkheid. Je bent niet alleen, ook al denk je soms van wel.

9. Seks(leven) na de zwangerschap – 26 augustus 2018

Een vraag die veel wordt gegoogeld. Want hoe zit dat eigenlijk? Zit het er überhaupt nog wel in als je eenmaal die baby hebt geworpen? En is de seks nog wel hetzelfde? Ik besloot een boekje open te doen en durfde het zelfs aan om advies te geven 😉

10. Weg met die luiers! – 16 mei 2018

Zindelijkheid(straining).. Hoewel in in het begin heel erg riep dat hij er zelf wel een keer klaar voor zou zijn, was ik er op den duur eigenlijk wel klaar mee. Ik besloot voor mijn kind dat het tijd was om uit die luiers te doen. Hoe ik dat heb aangepakt en of het ons goed af ging beschreef ik in deze blog.


Sommige van deze blogs had ik nooit in de top 10 verwacht en andere blogs waarvan ik dacht dat ze goed zijn gelezen komen niet eens in de buurt. Al met al wel een hele leuke top 10, al zeg ik het zelf.

Wat was jouw favoriete blog?

Uitgelichte foto: Nick Morrison - Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *