Persoonlijk en lifestyle

Back to work!

Joepie! Vanaf vandaag ben ik weer een working mom!
Ik heb er echt ont-zet-tend veel zin in. Mijn laatste werkdag was alweer op vrijdag 28 april. Dat betekent dat ik op 1 dag na 5 maanden thuis ben geweest. Laten we voorop stellen dat ik van mening ben dat zwangerschaps-en bevallingsverlof in Nederland echt ondermaats is als je kijkt naar andere landen. 16 Weken zijn zo verschrikkelijk kort. Heb je net een beetje je draai gevonden, kun je weer aan het werk. Doordat ik Β nog wat overuren had staan en natuurlijk mijn vakantiedagen ook nog had, kwam het totaal aantal weken van mijn verlof op 20. Kenzie is ook nog eens 11 dagen te laten geboren waardoor er dus 1,5 week bij kwam. In mijn geval meer dan zat als ik er nu op terug kijk.

Ik ben geen stilzitter. Ik moet wat te doen hebben. Op de dagen dat ik thuis was met alleen nog Owen kon ik mij dan ook prima vermaken; een keer naar de speeltuin, boodschapjes doen, ergens een bakkie halen of gewoon een stukje wandelen. Owen is tot aan de geboorte van Kenzie gewoon nog naar de gastouder gegaan. Daarna hebben we hem thuis gehouden. We wilden niet dat hij het gevoel zou krijgen dat hij “weg” zou moeten naar de opvang als de baby er was. Daarnaast had ik mezelf ingeprent dat dit een unieke kans was om fulltime bij mijn beide kinderen te zijn. Achteraf gezien hadden we Owen beter wel naar de opvang kunnen blijven brengen. Hij liep na een tijdje tegen de muren omhoog met alle peuterpuber acties van dien.

IMG_4179.JPG

Ready!

Maar ik heb genoten. Die maanden met mijn kinderen nemen ze me niet meer af. Ik heb er alles uitgehaald wat er in zat. We zijn op vakantie geweest, we hebben uren in de speeltuin doorgebracht, we hebben in de tuin gezwommen en gespeeld, we hebben gewandeld en zijn vooral heel veel samen geweest.
Owen heeft zijn zusje goed leren kennen en zij hem. Hij heeft Sander en mij opnieuw leren kennen en wij hem. Het was heftig. Ik heb gehuild en geschreeuwd. Ik ben boos geweest en verdrietig. Maar het was het allemaal waard. Als ik zie wat ik op de wereld heb mogen zetten ben ik dankbaar. Dankbaar voor deze 2 prachtige kinderen. Ik wist niet dat mijn hart zoveel liefde bezat om te kunnen geven.

IMG_5653.JPG
En nu is het tijd om weer te gaan werken. Echt tijd. Al een paar weken ben ik “klaar” met het thuis zitten. Ik ben klaar om naast mama en vrouw ook weer Laura te zijn; mezelf weer op een andere manier nuttig te maken en productief te zijn. Ik ben dol op mijn werk en dol op mijn fantastische collega’s. Daarnaast ben ik ook wel weer toe aan het normale ritme. Zo waardeer je de dagen dat je thuis bent ook weer veel meer. Owen is zeker weer toe aan het normale ritme. Dat merk je aan alles. En Kenzie? Die vind het allemaal wel prima. Ik laat ze dan straks ook met een gerust hart achter bij onze vertrouwde opvang.

Terugblikkend

Als ik terug kijk op de afgelopen 5 maanden zijn ze voorbij gevlogen.
Echt. Ik weet nog precies hoe het was om met die dikke buik rond te lopen en het voelt als de dag van gisteren dat onze dochter op de wereld kwam.

37w5.jpg
Daarna is het in zo’n enorme sneltreinvaart gegaan. Die eerste paar weken denk je nog “het duurt nog zo lang voor ik weer aan het werk moet” maar je knippert een paar keer met je ogen en ineens is de dag daar. En toch is het net alsof het nooit anders is geweest. Kenzie hoort bij ons en maakt ons gezin verder compleet.

Thuiskomen

Ik heb er dus enorm veel zin in. Mama gaat weer centjes verdienen. Wel ben ik benieuwd naar hoe mijn eerste werkdag/week gaat lopen. Er zijn een hoop zaken weer ik me weer op in moet lezen. Er zal vast een boel veranderd zijn maar gelukkig roest ik niet zo snel. En zeg nou zelf, als je een dag hebt gewerkt en je komt thuis waar je kinderen op je af vliegen dan is dat toch het mooiste wat er is. Nog iets om naar uit te kijken dus!

Hoe kijk jij terug op jouw eerste werkdag?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *