Mama zijn,  Persoonlijk en lifestyle

5 Tips om je kind (meer) water te laten drinken

Het beloofd een prachtig weekend te worden! En met de zomer voor de deur is het belangrijk om iedere dag voldoende water te drinken. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor (kleine) kinderen is voldoende vocht meer dan waardevol met deze warme dagen. Maar wat als jouw kind nu geen water wil drinken? Of wanneer ze het simpelweg niet lusten? Met deze 5 tips lukt het je vast en zeker om jouw kinderen aan het water te krijgen!

 1. Kies samen een leuke fles uit

  Tegenwoordig zijn er zoveel hippe flesjes om je water in te vervoeren. Ga eens samen naar de winkel en laat jouw kind een leuke fles uitkiezen. Let hierbij wel op dat ze deze zelf makkelijk kunnen openen. Ook leuk zijn de Surpise Drinks; een drinkflesje met water Γ©n een verrassingsei. Ik maakte mijn oudste wijs dat het ei in het flesje zat en dat hij het er pas uit kon halen als hij op was. Dat ik dat zelf ook echt dacht en er later achter kwam dat het gewoon een kwestie is van het plastic verwijderen laten we maar even achterwege πŸ˜‰

 2. Koop een limonadetap!

  En vul hem met water πŸ™‚ Hoe leuk is het voor (kleinere) kinderen als ze zelf hun drinken kunnen tappen? Ook deze kun je samen met je kind uitzoeken; HEMA heeft ze bijvoorbeeld met hele vrolijke printjes. En gaat het een keer mis met tappen? Dan is het maar water zeg ik altijd maar.

 3. Voeg fruit aan het water toe

  Dit kan zowel in de limonadetap als in het drinkflesje als je er een hebt met een fruit filter. Is je kind dol op aardbeien, komkommer of mango? Het maakt eigenlijk niet uit. Je kunt allerlei soorten fruit (en groenten!) gebruiken om je water een smaakje te geven. Daarnaast is thee natuurlijk ook altijd een prima optie. Wicky heeft tegenwoordig water met een fruitsmaakje en is 100% natuurlijk. Of het echt lekker is is echt subjectief.

 4. Geef het goede voorbeeld

  Zo makkelijk, maar ook moeilijk als je niet als ik geen waterdrinker ben. Zelf moet ik echt mijn uiterste best doen om aan die aanbevolen hoeveelheid te komen, maar sinds ik kinderen heb gaat dit een stuk makkelijker. Ik las tijdens het spelen vaak een water pauze in; even een slokje en weer door. Zo gaat er ongemerkt toch aardig wat naar binnen.

 5. Biedt niets anders meer aan

  OkΓ©, van deze aanpak moet je houden, maar ik ben vrij simpel: wil je geen water drinken? Dan heb je geen dorst. Dan gaat het vaak vanzelf. Wel houdt ik het zo luchtig mogelijk. Neem jij (nog) even een slokje water? Dan pak ik alvast een ijsje/koekje/banaan voor je.Β  Wil jouw kleintje toch onder geen beding water drinken? Begin dan eerst met het “afbouwen” van de (dik)sappen. Doe er steeds een beetje minder in zodat jouw kind steeds meer gewend raakt aan de smaak van water. Vergt wat doorzettingsvermogen, maar op de lange termijn is het, met bovenstaande tips, absoluut effectief.

Heb jij nog tips? Laat het me weten in de reacties!

Uitgelichte foto: Tracey Hocking -Β Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *