Persoonlijk en lifestyle

2019: Top of flop?

Traditiegetrouw schrijf ik aan het einde van het jaar een blog over “ons” jaar. Voor zover je het een traditie kunt noemen, want dit is nog maar het derde jaar dat ik het schrijf ๐Ÿ˜‰ In de afgelopen jaren hebben we veel mooie, maar ook veel minder mooie dingen mee gemaakt. Dat is daar jaar ook niet anders.

Hectiek, verdriet en een rollercoaster van emoties

2019 Begon op zijn zachtst gezegd kut. Mijn oma kreeg het nieuws te verwerken dat ze borstkanker heeft met uitzaaiingen naar haar longen. Na wekenlang chemo te hebben gekregen was ze schoon, maar de borstkanker kwam vrij snel toch weer terug. Inmiddels is haar borst afgezet en daarmee is (hopelijk) de kous af. De prognose is in ieder geval positief.

De meest traumatische ervaring voor mezelf was by far de dag dat ik mijn moeder meer dood dan levend aantrof in haar bed. Ik heb haar gezien op een manier dat geen enkel kind zou moeten meemaken. Nog altijd heb ik haar niet alles verteld over die dag, omdat het gewoon tรฉ erg is geweest; ze is niet voor niets hele stukken kwijt. Pas sinds vorige maand is ze terug begonnen met werken of in ieder geval het opbouwen daar van.

Ook mijn schoonmoeder kreeg eveneens slecht nieuws van een oncoloog. Nadat de chemo’s zijn werk leken te doen kreeg ze daarna toch weer een klap te verwerken waar ze niet meer bovenop is gekomen. We hebben gezien hoe ze zelf ook de moed op gaf en begin deze zomer in de hospice belandde. De zorg in deze hospice liet, vreselijk genoeg, te wensen over waarna we haar hebben overgeplaatst naar een andere hospice hier vlak in de buurt. Slechts 6 dagen na haar aankomst in deze prachtige en rustgevende omgeving is ze, na een lange wake van 36 uur, overleden. We zijn op dit moment nog steeds bezig met de afwikkeling van alle zaken rondom haar nalatenschap.

En als kers op de taart kregen mijn man en ik vorige maand een groot persoonlijk verlies te verwerken. Een verlies waarover ik, als de tijd rijp is, nog wel eens zal schrijven, maar dat zal nog een plekje moeten krijgen.

Die kilo’s die er begin dit jaar zo vlot en goed af gingen, kwamen uiteraard weer terug aanwaaien en zijn weer lekker blijven plakken.

Genieten met een grote G

Maar wat was 2019 ook een fantastisch mooi jaar! Ik mocht dit jaar alweer 30 kaarsjes uitblazen en ik heb het groots aangepakt! Gewoon omdat ik vond dat ik dat verdiende ๐Ÿ™‚ Ik heb een fantastische verjaardag gehad, inclusief fotoshoot in roze tutu! Het uitbundig vieren van mijn verjaardag beviel trouwens zo goed dat ik het volgend jaar misschien wel weer zo doe.

2019 Was het jaar van de kleine momenten die het leven zo mooi maken: op mijn vrije dag samen met mijn vader en de kinderen naar het bos, naar de kermis, uren sleeรซn in de sneeuw want voor je het weet is het weer weg, een dag alleen met Owen op pad, een dag alleen met Kenzie op pad, zwemmen in de achtertuin, een dagje naar de dierentuin, hele dagen buiten doorbrengen, een pompoen snijden voor Halloween, op de bonnefooi he-le-maal naar Limburg voor een indoor speeltuin… Ik kan nog wel 100 andere, kleine dingen bedenken waar zoveel mooie herinneringen uit voort zijn gekomen.

Oh en mijn persoonlijke hoogtepunt? Het concert van the Backstreet Boys afgelopen mei in de Ziggodome!

Viva la France!

De รฉchte klap op de vuurpijl was toen wel onze vakantie naar Frankrijk afgelopen zomer. Een klein beetje huiverig, maar toch vol enthousiasme stapten we midden in de nacht in de auto om een week aan de Loire Atlantique door te brengen.

Wat was het heerlijk! De kinderen deden het fantastisch, sliepen iedere dag heerlijk uit en we hebben รฉcht tijd met elkaar als gezin door kunnen brengen. Zoveel gezien en gedaan, maar ook complete ontspanning aan het zwembad met twee heerlijk spelende kinderen als uitzicht. Die vakantie gaf ons echt een “nooit meer naar huis” gevoel en ik vond het oprecht jammer om weer naar huis te moeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog ๐Ÿ˜‰

Droomhuis

Ook de verhuizing naar onze nieuwe woning heeft ons niets dan goeds gebracht. We zijn ontzettend gelukkig hier en zijn helemaal in ons element met ons “echte” grote mensen huis. Daarnaast voelt het ook echt wel een beetje als een nieuwe start na alle hobbels en kuilen in de weg de afgelopen 5 jaar. En echt, er is niets zo fijn als รฉcht thuiskomen na een lange dag werken.

Ook dit jaar zullen we de jaarwisseling thuis op de bank doorbrengen en sluiten we het zwarte jaar met toch een klein gouden randje af. Op naar 2020!

Hoe kijk jij terug op jouw jaar?

Uitgelichte afbeelding: Cristian Escobar - Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *